Back to top

A Dunaszerdahelyről indult Pályázzatok workshop novemberben is online térben folyik

Publikálva: 2020, november 12 - 17:02
A tavaly Dunaszerdahelyről indult FutuReg által több ízben megszervezett workshop idén szeptembertől az online térben zajlik. A résztvevők szeptemberben próbálhatták ki először milyen is egy ilyenfajta workshop online.
A Dunaszerdahelyről indult Pályázzatok workshop novemberben is online térben folyik

Sokan a személyes konzultáció útját szeretnék kipróbálni, de a workdhop után azt mondják csoporttagjaik által is sokat tanulnak, tapasztalnak és tapasztalatot cserélnek. A világjárvány adta helyzet hozta ezt az online újdonságot, mégis nagyon kompatibilisnek tűnik a műhelymunka témájával is típusával, mivel minden pályázó így élőben online már írhat és számítógép mellett tanulhat. Röviden összefoglaltuk a projekt fő információit.

 

Hogy indult a workshop és miért?

Tavaly októberben indult útjának a PÁLYÁZ(Z)ATOK! ami egy praktikus workshop-sorozat, arról amit a pályázatok, dotációk és kérvények világáról tudni érdemes ahhoz, hogy egy sikeres projekt elkészüljön.  Sokkal értékesebb és érdekesebb megtanítani ezt a pályázatíróknak,  hisz hosszútávon úgyis a legtöbb szervezet ezt magának készíti. Olyan pályázók és szervezetek jelentkeztek eddig, akik szeretnék egy közhasznú ötletüket kivitelezni, de nem tudják hol találhatnak rá forrást, ha tudják is hova pályázzanak, nem tudják, hogyan kezdjen neki. Sok résztvevő votl, aki esetleg írt már pályázatot, de az  nem volt sikeres és szeretné azt átdolgozni, ez a két napos három modulos alapos képzés alatt kivitelezhető. Mindenkinek ajánlom, aki áttekintést szeretne kapni a pályázatok világáról. Eddig több, mint száz résztvevő vett részt 3 helyszínen 11 kurzus keretében a Csallóközben, a Mátyusföldön és a fővárosban.Az első online képzés pedig úgyn hibrid forma volt online és offline is. Az még Dunaszerdahelyen  valósulhatottt meg, de már voltak online csatlakozók. A főpróba jól sikerült, ezért teljesen vonulhatunk az online térbe. Más lehetőség most valóban nincs is, de jók a visszajelzések.

Mit tudhatunk meg a képzési program során?

A pályázatíró workshop 3 modulból áll, emellett a tartalom igény szerint alakítható. Mindenki választ kap az eddigi kérdéseire, olyan ez mint egy nagyon hosszú és komplex konzultáció. A program három modulból indul ki hazai, magyarországi és nemzetközi alapokkal is foglalkozik. Szemléltetem a programot, mely valóban sokrétű és igényre szabott a novemberi tervezet ez lenne:
I. modul: november 20 péntek 13:30-17.00: Az EÚ dotációs rendszerei, strukturális alapok, nemzetközi projektek, projekt management alapjai, a projekt ötlete.

II. modul :november 21. szombat délelőtt 9:00-12:00 A pályázati lehetőségek keresése, orientáció hazai, európai és nemzetközi rendszerekben,effektív projekt implementáció rendszere, a projekt tervezet elkészítése.

III. modul: november 21. szombat 13:30 -17:00 A pályázatok minőséges, tartalmilag és formailag megfelelő kidolgozása, ellenőrzés, kontrolling, zárójelentések rendszere.

 

Kinek lehet érdekes egy pályázatíró tréning?

Legközkedveltebb formátuma a nonprofitoknak, hisz maguk kényszerülnek ezeket a pályázatokat beadni forrás -vagy kapacitás-hiány miatt. Magánszemélyeknek is alkalmas alkotási kedvvel és ötlettel, akik pályáztak már vagy szeretnének, nonprofit szervezetek képviselőinek önkormányzatok dolgozóinak, kis- és közép-vállalatoknak, kulturális és más közhasznú intézményeknek. Vannak, akik „csak úgy” szeretnének új tudást szerezni egy érdekes téma kapcsán, ami új horizontokat nyithat meg,  újat tanulni most a Covid alatt alkalmas, hogy felkészüljünk a következő kiyrásokra.

 

Milyen témákörökben, témákban és kiírásokban nyújtanak a tanfolyamok ízelítőt?

Leginkább a helyi jellegű pályázatokra összpontosít a tréning, melyek az önkormányzati, megyei, regionális lehetőségek mellett főleg a szlovákiai magyar szervezetek számára érdekes pályázati lehetőségek, mint pl. Kultminor, BGA. Programban szerepelnek a szlovák operatív programokat, a szlovák alapítványok kínálata, de a nemzetközi pályázatok isigény szerint. Ilyenek a Visegrádi Alap, INTERREG, Norvég Alapok, Erasmus+,Europe for Citizen vagy a Creative Europe.

 

 

Ki vezeti a képzést és hogyan lehet jelentkezni?

Bott Domonkos Lívia közgazdász, projekt manager PRINCE 2 vizsgával vezeti, több mint 15 éves pályázatírói és vezetési tapasztalattal rendelkezik és több sikeres nemzetközi és hazai pályázat realizálója. Nemzetközi pályázatok szakmai elbírálója és tanácsadója, civil gyermekjogi aktivista, a Minority Kids online tanácsadó projekt vezetője és a projekt forrásainak bebiztosítója immár 5 éve. A Szlovák Fundraising Közpnt és a Grantexpert.sk portál szakmai tagja. Szakterülete a szlovák- magyar határon átnyúló együttműködési Interreg projektek és gyerekközpontú fenntartható fejlődés, melyben jelenleg egy nemzetközi kutatás országos vezetője. Az idei évben pedig a gyakorlati részt

Az idei workshopok érdekessége a kérdések órája, ahol segítségére lesz Csókás Judit, a Grantconsult s.r.o igazgatója, pályázatíró szakember. A harmadik modul fő pontja ez a kérdezz- felelek, hisz ekkorra érik meg a tudás és kérdések a résztvevőkben.

A gyakorlati részeket a szeptemberi résztvevők nagyon pozitívan értékelték a szeptemberi résztvevők, mivel sokan már a workshop másnapján kész projektet írtak. A modulok egyenként is látogathatók, de egymásra épülnek, ezért az eredmény érdekében ajánlott mindhárom workshopon való részvétel. Ezért is fontos, hogy már jelentkezésnél ismert legyen a pályázó profilja, mert erre épül a tananyag.

Jelentkezni lehet mail formájában bottlivi [at] gmail.com címen, további információ a futureg.sk oldalán https://www.facebook.com/events/386159865755378  rövid információval arról,

Ezt már olvasta?

Címkék: pályázat