Back to top

Dunaszerdahelyre érkezett az Ekotopfilm fesztivál

Publikálva: 2022, május 18 - 11:16
Szerda délelőtt Dunaszerdahelyen, a CINEMAX moziban fogadták a helyi iskolásokat az Ekotopfilm fesztivál szervezői, délután pedig a nagy nyilvánosság tekinthet meg színes, széles e világban készült dokumentumfilmeket. Önöket is várja az Ekotopfilm / Envirofilm TOUR 2022 fesztivál.
Dunaszerdahelyre érkezett az Ekotopfilm fesztivál

„Minden oldalról a környezetünket fenyegető veszélyekről hallani. Féltjük a Földet, veszélyeztetett fajoknak intünk búcsút. De ki fog minket megmenteni? Ezzel a kérdéssel már gyermekkorban foglalkozni kell, a gyereknevelés számunkra kiemelt fontosságú“ – mondják el magukról, tevékenységükről az Ekotopfilm Junior fesztivál szervezői.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere a nagyszámú gyereksereget köszöntve kiemelte, ez a délelőtt a környezetünkről, annak védelméről, annak szépségeiről szól.

„Fontos, hogy lássátok, mennyi szépség van körülöttünk, a Földön, fontos, hogy tudjátok, erről gondoskodni is kell - a világban és a legszűkebb környezetünkben is. Ezért ne dobáljuk el a szemetet, vigyázzunk a bokrokra, a fákra, a virágokra, és az egész természeti örökségünkre, mert ezt majd egyszer a gyerekeinknek, az utódainknak kell továbbadnunk“ - hangsúlyozta köszöntőjében Hájos Zoltán.

Felhívta a gyerekek figyelmét, mindannyiunk - kicsik és nagyok - felelőssége, hogy megőrizzük a természetünk szépségeit, értékeit. Megkérte a jelenlévőket, otthon, a szüleiknek is meséljék el mindazt a szépet, amit a vetítés során látnak, majd kellemes filmnézést, jó szórakozást kívánt az iskolásoknak.

A délelőtti, Junior fesztivál után a nagyközönség számára is folytatódik az Ekotopfilm / Envirofilm TOUR 2022 fesztivál. Délután 16.00 órától több színes dokumentumfilm kerül levetítésre. A mókusok titkos élete mellett a Fehér-Kárpátokról, a Yellowstone nemzeti parkról és a híres merino-gyapjúról is nézhetnek egy-egy filmet.

A filmvetítések ingyenesen látogathatók.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies