Back to top

Dunaszerdahelyre érkezett az egyik mézes fődíj

Publikálva: 2022, május 17 - 06:40
Hétfőn adta át a Tehetsz méh többet! csapata a dunaszerdahelyi Komensky utcai óvodának, és az óvoda kis tehetségének, Póda Natáliának a decemberben meghirdetett óvodai rajzpályázaton elnyert oklevelet, illetve a fődíjat jelentő 100 kilogramm termelői mézet!
Dunaszerdahelyre érkezett az egyik mézes fődíj

Natália nem akármilyen tettet vitt végbe: a 6.289 beküldött pályázati munka közül az ő rajza lett az egyike a tíz legjobbnak!

A Tehetsz méh többet! csapata az óvodásoknak elárulta, 6 ország 468 településének 707 óvodájából érkeztek hozzájuk rajzok - és bizony nehéz volt a zsűri dolga, annyi jó alkotás érkezett! A méhekkel, a mézzel foglalkozó pályázaton végül 10 fődíjat osztottak ki, amelynek egyetlen szlovákiai fődíjasa éppen a Komenský utcai óvoda ovisa, Póda Natália lett.

A 100 kilogramm méz mellett ráadásul egy ovisoknak készült fejtőrőt is kaptak a gyerekek, melyben Bolyhos és Szofi barátságáról, a méhecskékről és a mézkészítésről tudhatnak meg többet a lurkók.

Az ovisok sem maradtak adósok: házigazdához illően kedves versikékkel köszöntötték a vendégeket.

Bátki Judit igazgatónő örömmel köszönte meg az ajándékokat, akihez társult Karaffa Attila, Dunaszerdahely alpolgármestere is. A Tehetsz méh többet! csapatának az ajándékot, Natinak azt, hogy általa ilyen sikert ért az ovi, a gyerekeknek pedig a kedves műsort köszönte meg Karaffa Attila, majd hozzátette, a közelmúltban virágot is ültettek az ovisokkal, ezzel a tettel pedig a méheknek segítettek, hogy legyen hol virágport gyűjteniük.

Portálunk nevében is gratulálunk a Komenský utcai óvodának, és természetesen Póda Natáliának, aki tehetségével, ügyességével ilyen örömet szerzett az ovinak.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies