Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyiek tanultak Máltán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 7 - 20:09 | Oktatás
A nagyszerű lehetőséget kihasználva dunaszerdahelyi és környékbeli középiskolások és felnőttek töltöttek nyolc felejthetetlen napot Máltán.
Dunaszerdahelyiek tanultak Máltán

A felnőttek szerették volna felfrissíteni angol nyelvi ismereteiket, a középiskolás diákok pedig fejleszteni angol nyelvtudásukat. Mindezt sikerült is megtenniük a St.Julians-ben működő ESE-European School of English nyelviskolában. Itt egy hetes intenzív angol nyelvtanfolyamon vettek részt, mindenki szintjének megfelelően, keveredve más országokból érkező diákokkal, felnőttekkel.

A kevert nyelvi csoport nagyszerű lehetőség volt a kommunikációra, mások kultúrájának megismerésére, ismerkedésre és kapcsolatok építésére.

A nyelviskola után a délutáni órákban a diákok kirándultak a szigeten. Popeye Villageben szerepelhettek a Popeye a tengerész filmben, megcsodálták az ősi fővárost Mdinát és a jelenlegi fővárost, Vallettát. Fürödtek az égszínkék Földközi tengerben, hajókiránduláson vettek részt, melyen megtekintették Comino szigetét és a Kék Lagúnát. Jeep Szafari túrán is voltak, melynek végén a Golden Bayen fürödhettek.

Az esték sem maradtak programok nélkül, séták a tengerparton, bowlingozás és közös esték az iskola szervezésében.

Mindemellett a résztvevők családoknál voltak elszállásolva, ahol szintén gyakorolhatták angol nyelvtudásukat a házigazdákkal.

Felejthetetlen nyolc nap Máltán a Bestest iroda szervezésében! Ha te is szeretnéd angol nyelvtudásodat fejleszteni és barátokkal, élményekkel gazdagabb lenni, akkor ne habozz és gyere el velünk.

Klőr Levente angoltanár

 

Íme, néhány élménybeszámoló:

Bátran írhatom, hogy 2019.szeptember 21-én életünk egyik legemlékezetesebb kalandjára indultunk, ami nem más volt, mint egy angol tanfolyam Máltán. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk, megismerhettünk egy teljesen más kultúrát, mint ami a miénk. Sok új emberrel megismerkedtünk és összebarátkoztunk. Gyönyörű helyeken voltunk, mint például Málta fővárosában, Vallettában, ami káprázatos volt. Egy másik napon elhajóztunk a Kék Lagúnához, ami egy Máltához tartozó kis sziget. A következő pár nap is teles tele volt programokkal, szafari túrán voltunk, moziban, ahol Málta történelmét ismerhettük meg, nagyon sok lehetőségünk volt a fürdésre, amit természetesen ki is használhattunk. Voltunk  Popey faluban ahol egy kis részletet forgathattunk a filmből. Megismertünk egy teljesen más ízvilágot is egyben. Egyszerűen az egész kirándulás percről percre varázslatos volt, a vezetők is azon voltak, hogy örök életünkben megmaradjon ez a véleményünk a kirándulásról. Remélem még lesz alkalmunk visszamenni, mert ez egy kihagyhatatlan élmény.        
Viktória

Maga az iskola sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Nagyon kedves volt mindenki és jól voltak megszervezve a programok. A családdal(legalább is amelyiknél én voltam) minden tökéletes volt. Nagyon megérte elmenni, jó döntés volt.
Szabolcs 

A suli jó volt, sok emberrel találkoztam. Pár emberrel tartom a kapcsolatot is. A tanár is kedves volt, sok volt a kommunikáció. Az egész környezet szuper volt, mindenki kedves/segítőkész volt. Régen voltam ilyen jó túrán. Csak ajánlani tudom mindenkinek.  
Norbert

Ha az egyhetes máltai utamat össze akarnám foglalni néhány sorban, nehéz dolgom lenne. Ez alatt az egyetlen hét alatt annyi minden történt, hogy erről napokat is tudnák beszélni. A nyelviskoláról annyit, hogy a nyelvszinteket tökéletesen rád szabják, és még tudsz is rajta változtatni. Több lehetőségetek lesz fürdeni a nyílt tengerben. Hihetetlenül szép tájak, helyek megtekintése. Ha nem akarsz lemaradni egy földrészen túli élményből, akkor garantáltan ajánlom neked ezt a kirándulást.
Albert 

Malta is small country with big experience. I was just one week here, but it was one of my bestest  :) holidays. If you like sunshine, beautiful beaches, blue water, and English , then you must try it. You learn English and also find new friends.
András

I was excited to go and satisfied when I left. The school was awesome and the abundance of programmes made it a wonderful experience. I think everyone of us carries an inch of Malta in our hearts. And within that inch, we’re free.    
Marcel