Back to top

Dunaszerdahelyi szakközépiskolások Madách nyomában

Publikálva: 2023, március 7 - 13:48
2023-ban a magyarság a Petőfi-emlékév mellett Madách Imre születésénék bicentenáriumát is ünnepli. A magyar irodalom klasszikusa, az Alsósztregováról származó író Az ember tragédiája című drámai költeményével vonult be nemcsak a magyar irodalmi kánonba, hanem a világirodalom vérkeringésébe is. Az évforduló alkalmából a Komáromi Jókai Színház és a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma művelődéstörténeti vetélkedőt hirdetett, melynek középpontjában Madách élete és a Tragédia állt. A döntőre 2023. március 6-án, a Jókai Színház épületében került sor. A bejutott 8 csapat egyike a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskolát képviselő Menyhart Kevin, Petykó Bence és Vida Kristóf alkotta trió volt.
Dunaszerdahelyi szakközépiskolások Madách nyomában

A fiúknak a Hizsnyan Géza, Varga Emese és Szászi Zoltán összeállítású szakmai zsűri előtt kellett számot adniuk tudásukról. Az igényes feladatok mellett a kreatív feladványok sem maradhattak el.

Az előzetesen beküldött házi feladatok és a döntőben nyújtott teljesítmény alapján Kevin, Bence és Kristóf a dobogó 3. fokára állhatott fel.

A sok tanulás végül meghozta gyümölcsét. A diákok értékes könyvcsomagot és számos egyéb tárgyi jutalmat vehettek át.

Kedves fiatalok! A mű szállóigévé vált mondatához – „Ember: küzdj és bízva bízzál!“ – méltón valóban megküzdöttetek a sikerért. Elért eredményetekhez fogadjátok az egész iskolai közösség gratulációját. Felkészítő tanárként pedig büszke vagyok rátok!

Duborszky Attila 

Ezt már olvasta?

Cookies