Back to top

Dunaszerdahelyi szakember lett a szlovák Google külsős szakmai trénere!

Publikálva: 2018, február 1 - 09:16
Szabó László, a Growww Digital társalapítója és növekedési szakértője lett 2018-ban a szlovák Google külsős szakmai trénere, export témában.

A fiatal tehetség régióbeli online cégeknek ad tanácsot a külföldi (CEE, EU, egyéb) piacra lépéssel kapcsolatban, s ahogyan ő fogalmaz, „evangelizálom az online exportot, ahogy azt tesszük már évek óta a Growww Digital-lel is”. 

Tavaly decemberben a varsói Google konferencián – a Google és a McKinsey & Company szakértői, valamint lengyel, cseh, ukrán és görög technológiai cégek vezetői mellett – Szabó László is előadást tartott.

Akkor ezt nyilatkozta: „Ma a közép-kelet-európai régió online piacai minden eddiginél jobb növekedési lehetőségeket kínálnak a vállalkozásoknak. A szemünk előtt nőttek fel olyan cégek, mint az E-optika, az Electronic-star, a POPGOM vagy éppen a Szállás.hu. Nagyon örültünk a Google meghívásának, óriási megtiszteltetés volt, hogy megoszthattuk az export piacokon szerzett tapasztalatainkat és átadhattuk a tudásunkat.”

A varsói konferencián „Szabó László előadásában saját ügyfeleik példáján mutatta be, hogy a régió miért vonzó az e-kereskedelemmel foglalkozó cégek számára: gazdasága az EU átlaga feletti mértékben növekszik, miközben a nyelvi korlátok miatt a nagy nemzetközi versenyzők még nem tarolták le a piacot. Tanácsokat adott arra nézve is, hogyan válasszunk célpiacot a terjeszkedéshez. A kulturális különbségek figyelembe vétele mellett a Google eszközeivel (Trends, AdWords Keyword Planner) és más megoldásokkal (SEOmoz, SimilarWeb) gyorsan és költséghatékonyan felmérhető a piaci versenyhelyzet, a termékünk, szolgáltatásunk iránti igény.”

A dunaszerdahelyi születésű, tehetséges szakemberrel rövidesen interjút közöl portálunk, illetve a Dunaszerdahelyi Hírnök is.

Forrás: facebook, insiderblog.hu

Ezt már olvasta?

Cookies