Back to top

Dunaszerdahelyi pillanatok

Publikálva: 2020, február 12 - 14:41
A fenti címmel nyílt tárlat portálunk munkatársainak, Nagy Attilának, Nagy Gyulának, Rajkovics Péternek és Rózsár Vincének a dunaszerdahelyi.sk-n és a Dunaszerdahelyi Hírnökben 2019-ben megjelent felvételeiből ma a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban.
Dunaszerdahelyi pillanatok

Az önkormányzat, valamint a városi médiát üzemeltető Perfects Rt. részéről A. Szabó László alpolgármester köszöntötte a délelőtti tárlatnyitón megjelenteket.

„Amikor az önkormányzati választások után a Perfects médiavállalat és kommunikációs cég élére kerültem, s annak Rajkovics Péter személyében új igazgatója lett, több tervet is kitűztünk magunk elé. Ezek közül az egyik az volt, hogy aktívabban mutassuk be a városnak az arculatát, illetve a mindennapjait, s megpróbáljunk egyfajta pozitív imázst felépíteni. Ennek a folyamatnak az egyik eszköze és állomása ez a mai kiállítás, amelyet a fiatalok körében ma itt megnyitunk”, mondta el az alpolgármester.

„Sajtófotók láthatóak körülöttünk”, folytatta A. Szabó László. „A sajtófotó pedig érdekes és sajátos műfaj. Önmagában azt mondhatnánk, hogy a vizuális kommunikációnak egy egyszerű eszköze, ám sokkal bonyolultabb és összetettebb attól. Egyrészt információt közöl, másrészt tényeket mutat be, ezen kívül pedig különböző véleményeket sugall, de szelektál is, hiszen mindent nem tud megmutatni. E képek eseményekről tudósítanak, embereket mutatnak be és dokumentálnak. S mindez kollégáimnak, a Perfects Rt. munkatársainak köszönhető, akikre büszke vagyok, és köszönöm nekik azt az élményt, amellyel ezen a kiállításon megleptek.”

Rajkovics Péter igazgató a megjelent fiatalokhoz szólt. „Lehet többen majd megkérdezik, miért nektek, fiataloknak mutatjuk be elsőként ezt a kiállítást. Elsősorban azért, mert amikor átvettem a városi média vezetését, azt a célt fogalmaztam meg magamban, hogy mindenképpen aktívabban meg szeretnénk benneteket, fiatalokat is szólítani, hiszen azt tapasztaljuk, hogy az ifjabb generációk nem követik a város mindennapi történéseiről szóló híreket, információkat. Szeretnénk olyan tartalmakat is közölni, amelyek hozzátok is szólnak. Épp ezért ez a kiállítás nektek is szól, hasonlóan ahhoz a videós pályázathoz, amelyben benneteket kérünk meg arra, hogy mutassátok meg nekünk, ti miképp látjátok a várost.”

A kiállítást Szakáll Farkas Mária képzőművész, a Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának alelnöke ajánlotta a megjelent fiatalok figyelmébe.

„Egy olyan kiállítást nyitunk ma meg, amely városunk nagyon gazdag életéről fest képet – nem is akárhogyan. Fénnyel” – kezdte Szakáll Farkas Mária. „Annak idején a fénykép feltalálását követően elhangzottak elég kétségbeejtő vélemények, miszerint nem lesz szükség az írott szövegre, mert a fotó mindent megörökít és elmond. Nem jött be ugyan az aggodalom, de a valósághoz igencsak közel állt, hiszen a fotók, főleg az ilyen dokumentum jelleggel készültek, mint amiket itt is látunk a falakon, valóban nagyon beszédesek...  Elmondják, illetve megmutatják, hogy milyen gazdag városunk élete annak minden területén.  Ma az itt jelenlévő négy úriember fotói mesélnek róla. Nevezetesen Nagy Attila, Nagy Gyula, Rajkovics Péter és Rózsár Vince, akik ma elhoztak ide egy válogatást a tavalyi év fotóiból. Ők azok, akik jelen vannak minden egyes eseményen, ami a városunkban történik,  valamikor mind a négyen egyszerre. Ők városunk képkrónikásai, ha úgy tetszik, az ő ábrázolásaik árulkodnak majd a jövő nemzedékének rólunk, akik itt élünk Csallóköz szívében a mi városunkban…”

A tárlaton többek között a Vámbéry Ármin Gimnázium és a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai és tanárai vettek részt. 

 

Lent: Nagy Gyula felvételei

Ezt már olvasta?

Cookies