Back to top

Dunaszerdahelyi lányok a pozsonyi világbajnokságon

Publikálva: 2016, július 21 - 14:48
Két egykori dunaszerdahelyi Talentos lánynak is szurkolhatnak azok, akik kilátogatnak az U18-as korosztályos kézilabda világbajnokságra Pozsonyba.

Lakatos Rita (Győrben játszik) és Tamási Éva (a Dunaújvárost erősíti) a két fiatal hölgy, akik csatába szállnak, de míg előbbi a magyar, utóbbi a szlovák válogatott színeiben szerepel a világ legjobbjai közt. A tornán összesen négy csoportban 6-6 csapat küzd a továbbjutásért. Minden csoportból az első négy válogatott jut tovább, a torna döntője pedig július 31-én lesz a Nemzeti Tenisz Központban (NTC). A másik helyszín az Ondrej Nepela jégcsarnok.

A tornán összesen 600 1998-1999-es születésű lány vesz részt, a magyar csapatot az esélyesek között tartják számon a dánokkal, románokkal és az oroszokkal együtt, míg a szlovák csapat pedig minimális célként szeretne továbbjutni a csoportból, ami felé jó úton halad, mert eddigi két mérkőzését megnyerte. A magyar lányok a B, a szlovákok pedig a D csoportban küzdenek. A világbajnokság előtti felkészülési meccsen egyébként a magyarok legyőzték a szlovák együttest.

Aki szeretne kimenni szurkolni a lányoknak, annak nincs más dolga, mint felutazni Pozsonyba a helyszínre, a mérkőzésekre a belépés ugyanis díjtalan. A dunaszerdahelyi kötődésű lányok szerepléséről majd folyamatosan beszámolunk portálunkon.

A magyar csapat legközelebbi mérkőzését (az elsőn fölényesen 27 góllal legyőzték Kínát) ma este hattól játssza az NTC-ben Spanyolország ellen (ITT élőben nézheti), holnap délután kettőtől pedig Kongó következik.

Ezt már olvasta?

Címkék: női kézilabda
Cookies