Back to top

Dunaszerdahelyi iskolák is hivatalosak a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumára

Publikálva: 2024, február 23 - 07:08
Félezer diák találkozik a hétvégén Budapesten, a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán 111 Kárpát-medencei magyar középiskola képviseletében. A diákok február 25-én, vasárnap 10 órakor a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél a kommunizmus áldozataira emlékeznek.
Dunaszerdahelyi iskolák is hivatalosak a Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumára

A Középiskolás Vezetői Fórumra a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei középiskolai szervezeteinek képviseletében több mint 500 diák és tanár érkezik 111 középiskolából.

A Középiskolás Vezetői Fórum azzal a céllal valósul meg, hogy a diákok megvitassák a Szövetség idei ifjúsági programjait és pályázati lehetőségeit. A hétvége során kiemelt szerepet kapnak a kulturális és szórakoztató előadások, közösségi és csapatépítő programok is.

A rendezvény megnyitóján február 23-án, pénteken 18 órakor a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnáziumban részt vesz Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár.

A középiskolás fiatalok tanáraik kíséretében, február 25-én, vasárnap 10 órakor – a Kossuth tér szomszédságában, a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél – Latorcai János, az Országgyűlés alelnökével együtt emlékeznek a kommunizmus áldozataira. A megemlékezést a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az Országgyűlés Hivatala és a Rákóczi Szövetség szervezi.

Dunaszerdahelyről két iskola, a Dunaszerdahelyi Közös Igazgatású Szakközépiskola és a Vámbéry Ármin Gimnázium kaptak meghívást a találkozóra.

Rákóczi Szövetség

Ezt már olvasta?

Cookies