Back to top

Dunaszerdahelyi gimis a díjazottak között

Publikálva: 2016, március 19 - 08:56
A Nemzetstratégiai Kutatóintézet a magyar zászló és címer emléknapján, március 16-án tartotta az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkárságával közösen meghirdetett rajz- és esszépályázatának díjátadó ünnepségét, amelyre a Kárpát-medence egész területéről érkeztek a szakmai zsűri által díjazott gyerekek.
Dunaszerdahelyi gimis a díjazottak között

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet – amely küldetéséből eredően az emléknaphoz kapcsolódó ünnepségek és események szervezésében kiemelt feladatot vállal – a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára hirdette meg a pályázatot. 

A pályamunkák műfajonként és korosztályként kerültek elbírálásra. A pályázat kiírói, a korosztályok első három legjobbnak ítélt pályamunkájának alkotóit és felkészítő tanáraikat nagy értékű tárgy- és könyvjutalomban, illetve különdíjas oklevélben részesítették. A pályázat fővédnöke Czunyiné dr. Bertalan Judit digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos, védnökei Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, valamint Wittner Mária ’56-os szabadságharcos voltak.

Az ünnepségen a 2. kategória 2. díját Fodor Máté, a Vámbéry Ármin Gimnázium tanulójának „Szívdobbanás...” c. munkájával vehette át (testvére, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen tanuló Dávid is díjazott lett, őt a 3. kategória 2. díjával jutalmazta a szakmai zsűri).

(Forrás: nski.hu)

Ezt már olvasta?

Cookies