Back to top

A dunaszerdahelyi diákok a szakkiállításon jártak

Publikálva: 2016, április 14 - 14:59
A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1.szám alatt működő Építészeti Szakközépiskolán már hagyománnyá vált az évek során, hogy tiszteletét tegye az egyik legnagyobb és legrangosabb a kelet-közép-európai régió vezető szakkiállításának számító budapesti Construmán.
A dunaszerdahelyi diákok a szakkiállításon jártak

Az idei „ tavasznyitás“ sem múlhatott el iskolánk részvétele nélkül – igaz, csak kreatív megfigyelőként, de annál nagyobb lelkesedéssel látogatott el az intézmény április 7-én, 41 különböző szakirányú (kerttervező – virágkötő, instalatőr, asztalos, műszaki líceum) tanulója négy szakoktató tanár kíséretével ezen piacvezető építőipari kiállításra.

Az egyre inkább már presztízs eseménnyé váló rendezvény évről évre több látogatót és természetesen mintegy 15 ország 600 termékelőállítóját és kiállítóját vonza a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba. A népes érdeklődő közönség közel 20000 m2-en , hat pavilonban vehette szemügyre a legújabb otthonteremtő – design, lakásbelső, konyha - és fürdőszoba technológia újdonságait. Ezen kívül a Construma szerves részét képezte idén is a Construma Kert kiállítás is – a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje. A kiállítás a kezdektől a legújabb külföldi trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére törekszik.

A kiállítás sikerét az egyre nagyobb külföldi érdeklődés is jelzi, amelyről az oktatási intézmény, mint Szlovákia egyedüli magyar tannyelvű építészeti szakirányú középiskolája sem hiányozhatott.

Ezt már olvasta?

Cookies