Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyi diákok az 56-os megemlékezésen Budapesten

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 25 - 13:32 | Oktatás
A Rákóczi Szövetség szervezésében, október 22-én Budapesten, az 56-os forradalom és szabadságharc emlékünnepségén vettek részt a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai és tanárai.
Dunaszerdahelyi diákok az 56-os megemlékezésen Budapesten

A kora reggeli órákban indultak busszal, melyet Dunaszerdahely városa biztosított a megemlékezőknek. Több dunaszerdahelyi iskola közös részvételével érkeztek Budapestre, majd elsőként egy emlékkiállítást tekintettek meg az Országháznál, ahol korabeli ruhák, fegyverek és vetítés formájában elevenítették fel az események pillanatait.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem éttermében elfogyasztott ebéd után még volt idő megtekinteni a Gellért-hegy sziklatemplomát is. Az ünnepélyes megemlékezés az egyetem falai között zajlott, ezután a diákok mind fáklyát fogva kezükben vonultak végig a városon, egészen Bem József szobrához. A kiadós gyalogút során sajnos az időjárás nem kedvezett, kissé megázva érkeztek a koszorúzási ünnepségre, melynek végezetével az esti órákban ők is hazafelé vették az irányt.

A diákok, elmondásuk szerint olyan pozitív élményekkel gazdagodtak, melyeket egyáltalán nem szerez az ember más úton, s örömmel vettek részt ezen a különleges ünnepsorozaton.

Rajkovics Haizok Melinda, az iskola pedagógusa