Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyi darts – soha rosszabb első évet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 31 - 14:26 | Sport
Szigeti Gergellyel 2018 novemberében beszélgettünk utoljára a dartsról. Arról a sportról, ami mára az élete szerves részévé vált, amelynek azóta még inkább a megszállottja lett. Stefankovics Károllyal, Bugár Sándorral és még pár baráttal együtt eltökélt szándékuk volt, hogy a darts úttörői legyenek a Csallóközben, és eloszlassák azokat a sémákat, melyek szerint a darts csak egy úri hóbort, és nem több egyfajta kocsmasportnál.
Dunaszerdahelyi darts – soha rosszabb első évet

Bő egy éve Cornisland néven klubot alapítottak, Facebook-bejegyzéseik pedig arról tanúskodnak, hogy nincs olyan hétvége – de az ilyen hétköznap is egyre kevesebb – melyet ne versenyzéssel töltenének. Szigeti Gergellyel beszélgettünk.

Adja magát a kérdés: hová fejlődött a klub az elmúlt egy évben?    

Attól tartok, hogy valamit ki fogok hagyni a felsorolásból, de kezdjük a legelején. A tűzoltószertár melletti Venezia étteremben kaptunk helyet a gyakorlásra. Hat táblát szereltünk fel, és minden csütörtökön este összejöttünk játszani, ez pedig azt eredményezte, hogy a kezdeti öt-hat fős „kemény mag” létszámbelileg húsz fölöttire duzzadt.

A baráti gyakorlásokat kicsit komolyabbra fordítva tavaly szeptemberben létrehoztuk a Cornisland Darts League-t, a tulajdonképpeni csallóközi bajnokságot.

Melyik más ligában szerzett tapasztalataitokat próbáltátok meg átültetni a saját bajnokságotokba?

A lebonyolítás szempontjából főleg a Szlovákiában és részben a Magyarországon látott rendszert vettük alapul. Szerencsére most már a közeli régióban is annyira elterjedt a darts, hogy akár minden nap versenyezhet az, akinek van rá kedve. Keddenként Érsekújvárban van liga, szerdánként Vágsellyén, pénteken pedig Megyercsen – hogy csak a hozzánk legközelebbieket említsem. Elsősorban az ezeken a versenyeken tapasztalt szervezési és lebonyolítási mintákat igyekeztünk átültetni a saját bajnokságunkba is. Mi az egész bajnoki évet lefedő 2019/2020-as versenyévvel kezdtünk, és kéthetente tartjuk a versenynapokat, míg a felsorolt ligákban hetente van egy forduló.

Nyolc fordulót játszunk az őszi, nyolcat a tavaszi szezonban, majd következik a 17. kör dupla pontokért, utána pedig az ún. nagy döntő május végén.

Itt a legjobb tíz játékos két csoportra osztva mérkőzik meg egymással, de ez már csak amolyan bónuszjáték, ami nem befolyásolja a korábban kialakult helyezéseket.

Nívóját tekintve hova rangsorolhatjuk a dunaszerdahelyi darts bajnokságot?

Fiatal bajnokság, jobbára fiatal csapattagokkal, de ettől függetlenül nagyon sokat fejlődtek a srácok. Hogy egy személyes példát mondjak, amíg korábban a nálam később kezdőket könnyen magam mögé tudtam utasítani, most már erről nem beszélhetünk. Meg kell szenvedni minden egyes meccsen, már a csoportkörökben is. Bárhová máshová megyünk játszani, ott is megálljuk a helyünket, és nincs olyan esemény, ahonnan ne térnénk haza valamilyen szép eredménnyel, esetleg díjjal. Azt hiszem, büszkén elmondhatjuk, hogy mindenféle szempontból számolni kell velünk.

Kiss Balázs interjújának a folytatását a KlikkOuton itt érhetik el!

Címkék: KLIKKout