Back to top

Dunaszerdahelyi birkózóknak is szurkolhatunk az Európa-bajnokságon

Publikálva: 2017, június 14 - 09:18
Június utolsó hetében a németországi Dortmundban rendezik meg a birkózók junior Európa-bajnokságát, amelyen három dunaszerdahelyi sportolónak is szurkolhatunk.

Ahogy Hakszer Rolandtól, a dunaszerdahelyiek klubelnökétől megtudtuk, 60kg-ban Hakszer Balázs, 66kg-ban ifj. Gaál Attila, 74 kg-ban Bürsöly Gergely lép majd a szőnyegre, akik jelenleg már az edzőtáborban készülnek. Mi az utolsó hazai edzésükön jártunk, amely a Kodály Zoltán Alapiskolában zajlott, s a fiúk nagyon komolyan vették az erősítést, amiről a képek és a videó is tanúskodik.

„Szabadfogásban Szlovákiát az Európa-bajnokságon öt versenyző fogja képviselni, közülük ketten dunaszerdahelyiek, kötöttfogásban pedig ketten versenyeznek majd Szlovákiából, közöttük is az egyik a dunaszerdahelyi birkózó klub versenyzője” – mondta el a klubelnök.

Hakszer Roland, mint a Szlovák Birkózó Szövetség alelnöke sportdiplomáciai feladatokat lát majd el, ő vezeti ugyanis a küldöttséget Dortmundban. A junior viadalon súlycsoportonként 20-30 versenyző szerepel, nagy siker volna, ha a szlovákiai versenyzők bejutnának az első tízbe, mert hatalmas konkurencia várható már ebben a korosztályban is.

A fiúknak jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk!

Ezt már olvasta?

Cookies