Back to top

A dunaszerdahelyi Autómentes nap programjai

Publikálva: 2023, szeptember 15 - 16:30
Dunaszerdahely város 2023. szeptember 19-én, az Autómentes nap keretében lezárja a város Fő utcáját – amelyen naponta több, mint 20 ezer gépjármű halad át – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig reggel 9.00 órától délután 15.00 óráig. Ebben az időszakban Dunaszerdahely város önkormányzata a közterületet a fenntartható közlekedés népszerűsítésének adja át.
A dunaszerdahelyi Autómentes nap programjai

A dunaszerdahelyi „Autómentes nap 2023” szeptember 19-én, kedden reggel 9.00 órától várja az érdeklődőket; a hivatalos megnyitóra 9.30 órakor kerül sor. Dr. Hájos Zoltán polgármester úr köszöntő szavait ajándékozás és díjátadó követi: az FCC Environment Kuka Manó hulladékgyűjtési versenye kerül kiértékelésre, majd ezt követően a „Bringázz a munkába” kampány idei résztvevői közül a legaktívabb helyi bringásoknak is átadják az elismerő okleveleket. A megnyitón táncos műsorral kedveskednek a Športujsnami akrobatikus rock’n’roll klub tagjai és a Ladislav Dúbrava Gimnázium diákjai.

Délután 13.45-től kedves kultúrműsorral szórakoztatják az érdeklődőket a Csaplár Benedek VMK mellett a Művészeti alapiskola diákjai.

A rendezvény délután 15.00 órakor ér véget, ezután a Fő utcán újraindul a forgalom.

A dunaszerdahelyi Autómentes Nap színes programkínálata

A dunaszerdahelyi Autómentes Nap legnagyobb hozadéka, hogy összehozza az embereket, összehozza a generációkat. Kellemes találkozásokat tesz lehetővé, jó időben sétára csalogat a Fő utcán, amelyen egymást váltják az állomások, amelyek változatos programkínálattal várják látogatóikat.

A város óvodáiból és általános iskoláiból kisvonat, elektromos busz és hidrogén-meghajtású autóbusz hozza a gyerekek a rendezvényre. A szervezők ezzel összefüggésben köszönik a dunaszerdahelyi SAD és a mobility&innovation production s.r.o. társaságoknak a rendezvény hosszú távú támogatását.

A város óvodái, a Szabó Gyula Alapiskola és a Szabadidőközpont a legkisebbek és nagyobbacskák számára is izgalmas és sokrétű programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést, mozoghatnak egy jólesőt és még az agytekervényeiket is megtornáztathatják.

Ahogy az elmúlt évek során, az idén is jelenlétével és kedves, okos foglalkozásaival támogatja a rendezvényt a Csallóközi Múzeum, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár, valamint a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ.

Kicsiknek és nagyobbaknak előadásokat, interaktív foglalkozásokat tartanak a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság munkatársai és a Csallóközi Népművelési Központ.

A Learn It Academy jóvoltából legózni is lehet majd: kicsiknek duplo legót hoznak és motivációs kártyákat, de autómentes nap lévén programozható biciklit, sőt: robotot is bemutatnak a színes kockákat kedvelőknek!

Az Autómentes Napról nem hiányozhat az FCC Environment és a Rivalda Színház Kuka Manója Megtisztít Felügyelővel egyetemben – a környezettudatosság, a szelektív hulladékgyűjtés jegyében minden évben jelen vannak.

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség standjánál is érdemes elidőzni, hiszen sokféle érdekességről, programról, Csallóköz tájainak szépségeiről szerezhetnek itt tudomást.

Elsősorban a legkisebb látogatók lesznek azok, akik örömmel ülnek majd be a Sikabonyi Önkéntes Tűzoltók tűzoltóautójába!

Ezen a napon a figyelem központjába a kerékpáros közlekedés, az elektromos meghajtású és további alternatív üzemanyaggal működő járművek kerülnek. A Fő utcán a Kellys Bicycles jóvoltávól a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek, rollerezni is lehet és szép ajándékokkal is gazdagodni!

Amint az óvodák és iskolák diákjait biztonságosan a helyszínre szállították, a mobility&innovation production s.r.o. cég hidrogén- és elektromos meghajtású autóbuszait is megtekinthetik az érdeklődők az Autómentes Napon.

Az egészség jegyében nem hiányozhat a Szlovák Vöröskereszt Területi Egylete, a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola, akik segítenek kicsiknek és nagyoknak elsajátítani az elsősegélynyújtást, továbbá vérnyomás-mérést is szívesen végeznek. Az Általános Egészségbiztosító és a Dunaszerdahelyi Területi Közegészségügyi Hivatal értékes információkkal és kedves figyelmességgel látja el az érdeklődőket.

„És ha már a figyelmességeknél tartunk, a már csaknem négy évtizede működő órajavító cég, a TikTak k.f.t. és Tóth András úr kis ajándékokkal kedveskedik a kicsiknek” – mondta el Tilajčík Edit, a dunaszerdahelyi Autómentes nap koordinátora, majd hozzátette: „Az Autómentes Nap idei beharangozóját egészségesen zárjuk és még egy köszönettel tartozunk: A Szőgyéni Fiala-Vitalita k.f.t. jóvoltából zamatos almákat osztogatunk majd a Fő utca vendégeinek!”

Az autósoknak előre is köszönik a megértést, az érdeklődőknek pedig napsütéses, kellemes, egyben hasznos Autómentes napot kívánnak a szervezők.

Tisztelt autósok, köszönjük szíves megértésüket!

Minden kedves érdeklődőnek napsütéses, kellemes és egyben hasznos Autómentes Napot kívánunk!

-et-

Ezt már olvasta?

Címkék: autómentes nap
Cookies