Back to top

Dunaszerdahelyi advent – A. Szabó László alpolgármester gyújtja meg városunk adventi koszorújának harmadik gyertyáját

Publikálva: 2020, december 13 - 15:58
Dunaszerdahelyi advent – a harmadik gyertya meggyújtása. A. Szabó László alpolgármester köszöntője és a harmadik gyertya meggyújtása Dunaszerdahely város adventi koszorúján.
Dunaszerdahelyi advent – A. Szabó László alpolgármester gyújtja meg városunk adventi koszorújának harmadik gyertyáját

Tisztelt Hölgyek és Urak, Kedves Barátaim!

Egy évvel ezelőtt óriási várakozással tekintettünk a 2020-as esztendőre.

Sokan (már csak a számokra való tekintettel is) mágikus évnek gondolták, és nagy terveket szövögettek, sokat vártak tőle.

A tavasz érkeztével azonban szinte minden terv, minden álom szertefoszlott…

Helyettük számtalan korlátozás és lemondás jellemezte mindennapjainkat. Kizökkentünk a komfortzónánkból. Sok-sok olyan helyzetet kellett megélnünk, ami félelmet és szorongást keltett.

A kór, amely ránk telepedett, új volt és ismeretlen. Az ismeretlentől pedig általában jobban fél az ember. Így a helyzet, amelyet életünkben és a társadalomban kiváltott, folyamatos feszültséget gerjesztett, amely a mai napig elkísér bennünket.

Egyesek úgy gondolják, ez a jelenlegi helyzet egyfajta büntetés. Én úgy hiszem, hogy inkább egy alkalom, egy lehetőség a változásra.

Advent van, a várakozás ideje…

Ilyenkor gyakorta felidézzük a betlehemi történetet. És ha átgondoljuk ezt az eseménysort, rá kell döbbennünk, hogy milyen óriási paradoxon van benne: a változást, a nagyon jót, a várva várt csodát egy kisgyermek hozza el…

Mindez arra kell, hogy ösztönözzön bennünket is, hogy mindmegannyi apróságban vegyük észre a lehetőséget, az esélyt és a reményt!

A boldogságunk elsősorban az elvárásainktól függ, és a mindennapi apró örömök táplálják…

Ezért ideje a valódi értékekre fókuszálni!

Tegyünk meg mindent, hogy béke uralkodjon a testünkben, a lelkünkben és a közösségünkben is! Tegyünk érte, hogy teremtő áldássá váljon aktuális helyzetünk!

Most ugyan lehet, hogy még tele vagyunk feszültséggel… De ezt a feszültséget cselekvéssel, jótéteményekkel fel tudjuk oldani. Ha így teszünk, megjelenhet bennünk és közöttünk az advent várva várt fénye.

Lássuk, halljuk és értsük meg, hogy mi teszi jobbá a világot!

Találjon nyugalmat a lelkünk!

Áldott, szeretetteljes ünnepeket kívánok mindenkinek!

A. Szabó László alpolgármester 

Ezt már olvasta?

Cookies