Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyen is nagy az érdeklődés a Baross gazdaságélénkítő program iránt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 6 - 08:58 | Hírek
Nagy számú érdeklődőt vonzott a napokban elindult Baross Fórum dunaszerdahelyi állomása is, ahol a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program részleteiről, vagyis a Baross Program részleteiről tájékoztatták a helyi ės a környékbeli vállalkozókat.
Dunaszerdahelyen is nagy az érdeklődés a Baross gazdaságélénkítő program iránt

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere, Menyhárt József, az MKP elnöke, Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke, valamint Iván Tamás, a Baross Alapítvány elnöke tartott tájékoztató jellegű előadást október 5-én az Üzleti és Tájékoztatási Központ tükörtermében. 

„Emlékszem arra, amikor először tatottunk itt bemutatót, ismertetve a programot, hogy miképp is lehet a magyarországi támogatásokra pályázni – akkor bizony elég foghíjas volt a nézőközönség. Most pedig nagyon sokan vagyunk, és az önök érdeklődése is azt bizonyítja, hogy az első lépés után már rengetegen látták, valóban érdemes kihasználni a lehetőségeket, és fejleszteni a vállalkozásukat” – nyitotta meg az információs estet Hájos Zoltán. 

„Az, hogy 1521 nyertes pályázat volt az első körben, az azt jelenti, hogy ez a konstrukció működik, és az anyaország nem engedte el a kezünket. Ugyanis a jelenben csakis akkor tudunk igazán erősek lenni, ha nem csak a múltban építkezünk, hanem készülünk a jövőre. Azt pedig csak úgy tudjuk megtenni, ha erős gazdasági lábakon áll a térségünk” – figyelmeztetett Menyhárt József.

Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke arról beszélt, mi van a számok mögött. Elmondta, hogy „a rendszerváltás után húsz évvel rádöbbentek a döntéshozók Budapesten arra, hogy nem csak a hagyományaink őrzését, nem csak az anyanyelvünk ápolását, nem csak a kultúránk megőrzését kell támogatni, hanem igenis van a vállalkozásfejlesztés támogatására is hely, és főleg fogadókészség és fogadóképesség itt nálunk.”

Iván Tamás, a Baross Alapítvány elnöke pedig egy helyzetelemzést követően a gazdaságélénkítő program harmadik körének a feltételeit ismertette.

A program pontos részleteivel a későbbiekben, annak megjelenésekor foglalkozunk majd.