Back to top

Dunaszerdahelyen járt az olimpiai láng

Publikálva: 2024, május 25 - 12:28
Pénteken, május 24-én Dunaszerdahelyre is megérkezett az olimpiai játékok szimbóluma, a békességet hirdető olimpiai láng, melyet még áprilisban indítottak útjára a görögországi Olümpiából, hogy július 26-ára megérkezzen a párizsi nyári olimpiai játékok nyitóünnepségére.
Dunaszerdahelyen járt az olimpiai láng

Duducz Tibor, sportújságíró, a Csallóközi Olimpiai Klub elnöke érkezett a lánggal a város elejét jelző táblához, ahol a DAC növendéke vette át azt. A lánggal több iskolát, sportegyesületet látogattak meg, miközben a várost bejárva bárki csatlakozhatott a lángvivőhöz.

Az egyes általános és középiskolákban több ízben bekapcsolódtak városunk sportegyesületeinek képviselői is, míg az intézmények közti szakaszokon időnként az esemény egyik szervezője, Ollári Attila iskolájának, a Közös Igazgatású Iskola, Középfokú Sportiskolának a diákjai futottak a békét hirdető lánggal.

Dunaszerdahely iskoláit meglátogatva végül szimbolikus hajrával távozott az olimpiai láng városunkból. Az olimpiai múlt adta át azt a jövő nemzedékének, továbbadva a jelen olimpikonának a párizsi olimpia lángját: Polačekné Angyal Piroska, volt olimpikon vette át a lángot az IPPON Karate Klub nemzetközi szinten több értékes eredményt elért versenyzőjétől, Csiba Dávidtól, majd adta tovább a stafétát a szintén nemzetközi sikereket elért fiatal karatékáknak, Czajlik Kingának és Czajlik Zsókának, a jövő reménységeinek, akiktől a 2024-es párizsi paraolimpiára is indulási jogot szerző Csejtey Richárd, asztaliteniszező kapta meg az olimpia szimbólumát. Végül a hatodik olimpiai szereplésére készülő paralimpikon kezében köszönt el Dunaszerdahelytől az olimpiai láng.

A béke szimbólumát hangsúlyozó eseménnyel a néha esős időjárás ellenére maradandó élményt szereztek minden résztvevőnek, minden bizonnyal egy életre emlékezetes marad számukra ez a nap.

Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget!

A péntek délelőtt pillanatképeit képgalériánkban tekinthetik meg.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies