Jelenlegi hely

Dunaszerdahelyen is gyakorlóiskolái vannak a Selye János Egyetemnek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 17 - 20:39 | Oktatás
Január 14-én Hájos Zoltán polgármesternél járt a Selye János Egyetem (SJE) képviseletében Horváth Kinga dékán és Török Tamás dékánhelyettes.
Dunaszerdahelyen is gyakorlóiskolái vannak a Selye János Egyetemnek

A látogatásra azután került sor, hogy a szlovákiai magyar egyetem képviselői a Dunaszerdahelyi Magángimnáziumban és a Vámbéry Ármin Alapiskolában és Gimnáziumban, illetve a városi fenntartású óvodáknak az intézmények közti gyakorlóiskolai együttműködés megerősítését szimbolizáló táblát adták át.

Az SJE megalakulása óta az egyik legfontosabb szempontja az, hogy hallgatóik gyakorlati képzése is magas szintű legyen, ezért az intézmény vezetői folyamatosan építetik a hazai gyakorlóiskolai hálózatot. Eddig közel 30 gyakorlóiskolával állnak szerződéses viszonyban. Céljuk, hogy valamennyi régióban, ahonnan hallgatóik érkeznek, gyakorló intézményeik is legyenek. Ezzel biztosíthatják, hogy a fiatalok a saját régiójukban tehessenek szert a szükséges gyakorlati ismeretekre, illetve a diplomaszerzés után majd a szülőföldjükön kamatoztathassák tudásukat.

A Tanárképző Kar vezetői megerősítették Dunaszerdahely polgármesterének is, hogy mind  szakmai, mind emberi szempontból sikeres az együttműködésük a helyi óvodákkal, illetve alap-és középiskolákkal. A Selye János Egyetem nevében egyúttal a város összes végzősét hívják Komáromba február 14-én az egyetem Nyílt Napjára.

(pa)

Címkék: Hájos Zoltán