Back to top

Dunaszerdahelyen az új testvérváros, Jindřichův Hradec delegációja

Publikálva: 2016, július 11 - 15:26
Ma délelőtt érkezett városunkba a cseh Jindřichův Hradec delegációja, akikkel holnap írja alá a testvérvárosi szerződést Dunaszerdahely városvezetése.

A Cseh Köztársaság szlovákiai nagykövetének, Lívia Klausovának a jelenlétében írja majd alá a két település azt a testvérvárosi szerződést, amelynek értelmében Dunaszerdahely újabb „testvértelepüléssel” bővül, a cseh Jindřichův Hradeccel.

A delegáció ma Dunaszerdahellyel ismerkedett – előbb a városházán fogadta őket dr. Hájos Zoltán polgármester, dr. Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármesterek, valamint a városi hivatal részéről Bubniak Júlia hivatalvezető és Szabadosová Soňa –, majd városnéző túrán vettek részt, ahol előbb a Szent György-templomot, a Csallóközi Múzeumnak helyet adó Sárga kastélyt, illetve a Kortárs Magyar Galéria tárlatát nézték meg a Vermes-villában.

Délután az eperjesi malmot, az Alba Regiát és a dunatőkési malmot tekintik meg, illetve később a Thermálparkba látogatnak.

Dunaszerdahelynek a cseh Jindřichův Hradec mellett további nyolc testvérvárosa van: a magyarországi Gödöllő és Győr, a romániai (erdélyi) Székelyudvarhely és Zsombolya, a szerbiai (vajdasági) Szabadka és Zenta, az ukrajnai (kárpátaljai) Beregszász és a törökországi Dalaman.

 

Ezt már olvasta?

Cookies