Back to top

Dunaszerdahely városa az idén is gondol a szépkorúakra

Publikálva: 2021, december 10 - 07:51
Ahogy a korábbi években, az idén sem feledkezik meg városunk az idősebb lakóiról. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt azonban sajnos – már másodízben – nem tudják őket kultúrműsorral köszönteni, a város karácsonyi figyelmességét azonban minden 75. életévét betöltőhöz eljuttatja a városháza szociális osztálya.
Dunaszerdahely városa az idén is gondol a szépkorúakra

A koronavírus-járvány és a jelenleg érvényben lévő országos lezárás egyrészt meghiúsította a korábbi szép hagyományt, hogy a Csaplár Benedek VMK-ban ünnepváró műsorral, polgármester úr köszöntő szavaival kívánjon Dunaszerdahely kellemes, meghitt ünnepeket, másrészt a tavalyi megoldás sem kivitelezhető, hogy a város iskoláiban, középületeiben tudják a városháza alkalmazottai átnyújtani a karácsonyi ajándékot. Ezért a közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály az idén a Szlovák Posta szolgáltatását hívta segítségül.

A posta már a jövő héten kezdi kézbesíteni a város 75 évnél idősebb polgárainak a karácsonyi ajándékot. Felhívjuk az érintettek figyelmét, egyben kérjük őket, hogy amennyiben a kézbesítő nem éri el őket, a pénzes utalványokat lehetőség szerint még az idén váltsák be a postahivatalban.

A hetvenöt évnél idősebbek közt mintegy 20 lakos hivatalos lakcíme „mesto Dunajská Streda“. Ők – mint a korábbiakban is – a városháza szociális osztályának ügyfélfogadó ablakánál kapják meg az ajándékot a karácsony előtti időszakban, december 13-17. közt, legkésőbb december 20-ig. Kérjük az olvasókat, ha tudnak ilyen személyről, értesítsék őt a lehetőségről.

Városunk a nyugdíjasklub tagjairól, a nyugdíjaspanziók lakóiról, ahogy a fogyatékkal élő gyermekekről sem feledkezik meg.

A nyugdíjasklub tagjaihoz a klub vezetőjével, Alföldi Rozáliával egyeztetve juttatják el az ünnepek előtt a karácsonyi figyelmességet, a nyugdíjaspanziók lakóihoz pedig a panziók vezetése révén jut el a karácsonyi ajándék.

Mivel az idén a nyugdíjasok hónapja alkalmából sem volt lehetőség köszönteni a panzió lakóit, az akkori ajándékot is az ünnepek előtt adják át, nem megfeledkezve a cukorbeteg lakókról sem.

A korábbi években a város vezetése a karácsony előtti időszakban a nyugdíjasklubba várta a fogyatékkal élő gyermekeket és szüleiket; ezt a hagyományt sajnos az idén sem tudják folytatni. Az érintett gyermekek, pontosabban a törvényes képviselőik az idén a városházán vehetik át ajándékukat, miután személyre szóló levélben értesítik őket az átvétel időpontjáról; szintén a szociális osztály ügyfélfogadó ablakánál kapják meg az ünnepi figyelmességet.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies