Jelenlegi hely

Dunaszerdahely is választ

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 4 - 11:50 | Hírek
Reggel hét órától folyamatosan érkeznek a szavazók a választóhelyiségekbe, hogy eldöntsék, kik képviseljék a járást a megyei képviselő-testületben, s ki legyen a megyeelnök.
Dunaszerdahely is választ

Egyelőre nehéz lenne megjósolni milyen részvétel várható, de egészen 22 óráig lehet szavazni, s már a reggel hét órai három fokban is többeket láttunk voksolni, így a már kedvezőbb őszi időjárást látva a szokásos alacsony részvételnél talán magasabb lehet az érdeklődés.

Dunaszerdahelyen a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat jelöltjeire lehet szavazni. Mint ismeretes, 5 megyeelnök-jelölt és 38 képviselő-jelölt közül lehet választani. A választópolgár a szavazóhelyiségben két szavazólapot kap. A megyeelnök megválasztására szolgáló szavazólapon csak egy jelölt sorszámát lehet bekarikázni. A képviselők választására szolgáló másik szavazólapon az 1. választókörzethez tartozó Dunaszerdahelyen maximálisan 8 képviselő sorszáma karikázható. Kevesebbet karikázhatunk, de többet nem, mert ez utóbbi esetben érvénytelen lesz a szavazatunk. Akkor is érvénytelen a szavazatunk, ha egyet sem karikázunk.

A választások eredményéről majd a választóhelyiségek lezárását követően folyamatosan beszámolunk portálunkon, az éjszakai órákban is.

A jelöltek névsorát ITT érhetik el.