Back to top

Dunaszerdahely nyerte a Felvidéki Vágtát - VIDEÓ

Publikálva: 2019, május 25 - 19:48
Az ötödik alkalommal megrendezett Felvidéki Vágta győztese Osztényi Zoltán, Dunaszerdahely lovasa lett Tenkes nyergében, aki a szombat délutáni finálében Nyárasd és Tallós lovasát előzte meg.
Dunaszerdahely nyerte a Felvidéki Vágtát - VIDEÓ

A szombat déli előfutamokban összesen nyolc lovas és település vett részt, a három előfutam győztese jutott a döntőbe, s ők ki is vívták az októberi Nemzeti Vágtán való részvételt. A nyárasdi lovas Tóth René volt, a tallósi pedig Múcska Gergely.

Délután előbb a budapesti Nemzetközi vágtán való részvétel selejtezőjét rendezték, a szlovák települések versenyében Sempte község lovasa Janka Javorová, Pompos lovával nyert hajszálnyi különbséggel. A programot a futamok mellett színes kulturális és hagyományőrző program kísérte, a Fekete Sólyom történelmi íjászklub jóvoltából látványos íjászbemutatóban volt része a közönségnek, a budapesti Flokken újraélő csapat és a BíróKert Lovas Központ előadásában pedig egy csatajelenetnek lehettünk szemtanúi. Este pedig Curtis és az R-Go koncertje várja az érdeklődőket.

Ezt már olvasta?

Cookies