Back to top

Dunaszerdahely a Nagy Háború idején

Publikálva: 2018, április 27 - 16:19
Pénteken délelőtt helytörténeti vetélkedő helyszíne volt a Vermes-villa impozáns épülete.

A Dunaszerdahely városa és a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet szervezésében zajló megmérettetés  idén az 1. világháború végének centenáriuma alkalmából Dunaszerdahely akkori „életével”, történéseivel foglalkozott.

Nagy Attila, a vetélkedő főszervezője rövid köszöntőjében elmondta, nem is versenynek, hanem inkább kreatív vetélkedőnek nevezik a tudáspróbát, mert itt nem kizárólag a lexikális tudás a lényeg.

Sokkal inkább a játékos ismeretszerzésről szólt így a péntek délelőtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy felkeltsék a történelem és az adott téma iránti tudásvágyat a fiatalokban.

A játékra jelentkező három iskola – a Szabó Gyula Alapiskola, a Szent János Alapiskola és a Vámbéry Ármin Alapiskola – tanulói a hét feladat során bizonyságát adták történelmi ismereteik mellett kreativitásukról, játékos előadóképességükről.

A. Szabó László, a zsűri elnöke szerint zsűritársaival, Karaffa Attilával és Nagy Attilával együtt örömmel nyugtázták, hogy a fiatalokat érdekli városunk történelme, valamint megköszönte a pedagógusoknak azt a magas szintű munkát, amellyel a diákokat felkészítették.

A vetélkedő végéig holtversenyben álltak a második és harmadik helyezett csapatok, majd az utolsó feladványt követően alakult ki a végleges sorrend.

Első helyen így a Szabó Gyula Alapiskola, másodikként a Szent János Alapiskola, harmadikként pedig a Vámbéry Ármin Alapiskola csapata végzett.

Felvételeink a vetélkedőn készültek.

Ezt már olvasta?

Cookies