Back to top

Dunaszerdahely kis lakosait köszöntötte városunk vezetése

Publikálva: 2023, szeptember 7 - 15:07
A tavaly nyáron, 2022 júliusában és augusztusában született gyermekeket köszöntötte ma ünnepélyes keretek közt városunk vezetése.
Dunaszerdahely kis lakosait köszöntötte városunk vezetése

Egy újszülött érkezése mindig öröm a családban, öröm egy település életében is, ezért Dunaszerdahely városa fontosnak tartja, hogy ünnepélyes keretek közt fogadja a város újszülötteit, illetve szüleiket - üdvözölte a jelenlévőket Bíró Éva.

Dr. Puha György, Dunaszerdahely alpolgármestere a város vezetése és saját nevében is köszöntötte a gyermekeket és szüleiket.

„Egy új élet kezdetét ünnepeljük, és ez mindig tele van örömmel, csodával, és reménnyel” - jegyezte meg örömmel.

A gyermeknevelés fontosságát, a felelősséget, a kihívást, a gyermek iránti aggodalmat hangsúlyozta az alpolgármester, majd hozzátette:

„Közösségünk elsődleges feladata a családok boldogulásának támogatása. Hiszem és bízom benne, hogy városunkban jó gyermeknek lenni és jó gyermeket vállalni  és jó anyának lenni. Az a feladatunk - személy szerint nekem is -, hogy olyan közösséget építsünk, ahol biztonságban tudhatjuk a gyermekeinket, ahol megvédhetjük az anyákat, ahol a közösség egymást támogató ereje megbonthatatlan“.

A magyar és szlovák nyelvű köszöntő beszéd után emléklapot és ajándékot vehettek át a megjelentek Puha Györgytől és Nagy Darinától, a városi hivatal vezetőjétől, majd aláírták a városi krónikát.

A hivatal arra kéri azokat a dunaszerdahelyi állandó lakhelyű szülőket, akiknek gyermekei 2022 áprilisa és augusztusa közt születtek, és nem tudtak részt venni az ünnepélyes köszöntéseken, fáradjanak be a városi hivatalba, ahol átvehetik Dunaszerdahely városának ajándékát, valamint az üjszülöttek emléklapját.

További felvételeinket megtekinthetik képgalériánkban.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies