Back to top

Dunaszerdahely is képviseltette magát a jubileumi 15. Nemzeti Vágtán

Publikálva: 2022, október 6 - 06:17
Október 1-én és 2-án a budapesti Hősök terén rendezték meg a 15. Nemzeti Vágtát, amelyen 5 felvidéki település képviseltette magát. A kétnapos rendezvényen összesen hatvan magyarországi és határon túli település lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokban. A Nemzeti Vágta győztese ezúttal Öcsény lovasa, Németh János lett Galaxy nevű lovával. A nemzetközi futamot Szerbia nyerte meg.
Dunaszerdahely is képviseltette magát a jubileumi 15. Nemzeti Vágtán

Dunaszerdahely, Tallós, Pozsonyeperjes, Nyékvárkony és Feketenyék lovasa állt rajthoz a 15. Nemzeti Vágtán. Dunaszerdahelyt Egri Árpád, Tallóst Múcska Gergő, Pozsonyeperjest  Alföldi Lilla, Nyékvárkonyt Karika Vivien képviselte, míg Feketenyék színeiben Apponyi Ádám ült nyeregbe. A továbbjutásért a legizgalmasabb párharcot Mucska Gergő vívta, aki végül ugyan kevéssel, de lemaradt  a futamgyőzelemről. Felvidék ezúttal a Kishuszár Vágta egyik előfutamában is érdekelt volt. Somorja színeiben Pőthe Laura versenyzett, akit a kétszeri start előtti kiugrás miatt kizártak a futamból. végeredményben a felvidéki lovasok sajnos nem jutottak tovább a középdöntőbe.

Látványos kísérőprogramok, Felvidék is bemutatkozott a Vágta-korzón

A rendezvényre látogatók látványos kísérőprogramoknak lehettek szem- és fültanúi. A jubileumi eseményt ugyanis hagyományos történelmi lovasfelvonulás, 1848-as csatajelenet és a Győri Ördöglovasok bemutatója is színesítette. Az esemény egyik leglátványosabb eleme a százötven gyereklovas felvonulása volt. A lovasversenyen részt vevő települések a Vágta-korzón mutatkozhattak be a közönségnek.

A helyszínen ezúttal is ott volt a Felvidéki sátor, ahol az érdeklődőknek megmutatták Csallóköz nevezetességeit és turisztikai látványosságait, valamint megkóstolhatták a régió ízeit is. A rendezvény keretein belül bemutatkozott a Dunaszerdahelyi Thermalpark, mindemellett a sátort felkeresők tippeket kaptak az aktív pihenéshez is.

dunstreda.sk 

Ezt már olvasta?

Cookies