Back to top

Dunaszerdahely biztosan nem kerül a fekete fázisba

Publikálva: 2021, augusztus 18 - 06:59
A jelenleg érvényes szabályozás szerint minden olyan járás, ahol sikerül az 50 év felettiek 65 százalékát beoltani, az új Covid-automata szerint egy fokozottal enyhébb besorolásba kerül.
Dunaszerdahely biztosan nem kerül a fekete fázisba

Az egészségügyi tárca az új Covid-automata megalkotásánál már figyelembe vette azt is, hogy az egyes járásokban mennyire védik a legsérülékenyebb korosztályokat.

Ennek köszönhetően például Pozsonyban már enyhébb korlátozások vannak érvényben, ahol egyébként szigorúbb intézkedéseket kellene betartani az éttermekben vagy a nyilvános rendezvényeken.

A Csallóköz élen jár az oltásokban

A Dunaszerdahelyi járás 69 százalékos 50 pluszos oltottságával ennek köszönhetően már biztosan nem kerül a fekete fázisba.

Ez az a szakasz, amikor betiltják az esküvőket, halotti torokat és ünnepségeket, bezárnak a fitnesztermek, a vendéglők pedig csak ablakon keresztül adhatnak ki ételt. Tömegrendezvények pedig maximum 100 beoltott fővel tarthatók.

Az új Covid-automata minden egyes 10 százalék után enyhébb besorolást tesz lehetővé - 65 százaléktól kezdődően.

A Covid-automata színét befolyásolja az adott járás fertőzöttszáma, valamint az 50 feletti beoltottak száma. A helyi járványügyi illetékes egy fokkal javíthatja vagy ronthatja a besorolást, de a szomszéd járások közti különbség sem lehet több egy fázisnál.

denníkN / ma7.sk alapján

Ezt már olvasta?

Cookies