Back to top

Dunaszerdahely az első futamban a Nemzeti Vágtán

Publikálva: 2016, szeptember 8 - 10:07
Dunaszerdahely lovasa Egri Árpád Win nevű lovával a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta első előfutamában küzd majd a továbbjutásért. Szerdán kisorsolták a kilencedik Nemzeti Vágta előfutamain versenyző 71 település sorrendjét, amely alapján lovasok és lovaik rajthoz állhatnak szeptember 17-én Budapesten, a Hősök terén.

A csallóközi lovas nem egyedüliként versenyez majd Felvidékről ebben a futamban, hiszen az idei Felvidéki Vágta győztese, Érsekújvár is itt indul. A további indulók ebben a futamban: Helvécia, Szilvásvárad, Bükkösd, Csemő.

A további felvidéki résztvevők közül Naszvad a nyolcadik, Felsőszeli pedig a kilencedik előfutamban indul. Összesen egyébként 12 futamból lehet továbbjutni az öt középdöntőbe, amelyekre vasárnap kerülne sor. A finálét pedig ugyancsak szeptember 18-án rendezik meg Budapesten, a Hősök terén.

A futamokra tizenkét magyarországi és négy határon túli elővágta dobogósai jutottak be, akik a szombati előfutamokon, majd azokon továbbjutva a másnapi elődöntőkön mérhetik össze gyorsaságukat, hogy a vasárnap esti döntőn indulhassanak a 2016 leggyorsabb lovasa címéért és a győztesnek járó ötmillió forintért. A második helyezett egymillió, a harmadik helyezett félmillió forintot kap. Minden elő- és középfutam győztes nevezője 300 ezer forintot vihet haza.

Amint arról már korábban írtunk, Dunaszerdahely Városa ingyenes buszt indít szombaton, továbbjutás esetén pedig vasárnap is.

Erről ITT olvashatnak.

Ezt már olvasta?

Cookies