Jelenlegi hely

Döntöttek a támogatásokról

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 21 - 19:33 | Hírek
A keddi képviselő-testületi ülésen döntés született a Dunaszerdahely területén működő jogi és természetes személyeknek, vállalkozóknak városi költségvetésből nyújtandó pénzügyi támogatásról.
Döntöttek a támogatásokról

A korábbi évekhez hasonlóan az 1000 euró alatti összegről a szakmai bizottságok döntöttek, az 1000 feletti összegről azonban már a képviselő-testület, illetve a polgármester is dönthet támogatásokról, a bizottság javaslata mellett. Ez utóbbi a kiemelt támogatású rendezvényeket és szervezeteket illeti, mint például a Duna Menti Tavaszét, a sakkcsapatét, a birkózókét vagy éppen a női kézilabdázókét.

Összeségében megjegyezhető, idén is magas volt a nyertes pályázók aránya. A sport területén 30-ból 23, a kultúra területén 50-ből 40, a szociális területen 8-ból 6, míg az oktatás területén 21-ből 12 projekt kapott támogatást.

Az ülésen Ravasz Marián képviselő javaslatát, miszerint a Sportfanaticnak szánt támogatást ne adják meg, hanem osszák el a többi pályázó között, a képviselők leszavazták. Az ellenzéki képviselő arra hivatkozott, hogy ezen sportklub tagjai megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek saját forrásból, s a sportteljesítményük során nem is a dunaszerdahelyi zászlót viszik magukkal. Ravasz szerint inkább az államnak kellene támogatni a jeges úszókat. Horváth Zoltán alpolgármester jelezte, más esetekben sem vizsgálják a sportolók anyagi hátterét, az úszóknál pedig a városi sportdíjak által is kiemelt versenyzőkről van szó, akik büszkén képviselik városunkat külföldi túráikon is.