Back to top

Döntetlennel indult a sárga-kék tavasz

Publikálva: 2016, február 28 - 17:53
Hosszú 85 nap várakozás után újra megtelt a DAC stadion, a Fortuna Liga 20. fordulójában a Miava csapatát fogadták a sárga-kékek. A hazai csapatban bemutatkozott Tomáš Huk, aki a téli felkészülés alatt érkezett.
Döntetlennel indult a sárga-kék tavasz

FC DAC 1904 - Spartak Miava 1:1 (0:0)

Gólszerzők: 49. Sarr - 50. Kolár

Sárga lapok: 38. Černáček, 86. Pekár (mindkettő Miava)

DAC: Tujvel - Brašeň, Kwin, Michalík, Davis - Ljubicic, Huk (76. Horváth) - Pape Sarr, Ľupták (55. Štepanovský), Pačinda - Szarka (30. Polievka)

Myjava: Hruška - Beňo, Černáček, Banovič, Machovec - Kóňa - Daniel, Pekár, Kolár, Duga (75. Bílovský) - Sládek (72. Škutka)

A mérkőzés elejétől veszélyesen játszott a DAC, már a 7. percben egy szép akció végén Davis beadása után Ľupták fejelt a kapu fölé. Egy perccel később Szarka fejeztetett volna be egy helyzetet, de nem találta el rendesen a labdát. A 12. percben Beňo beadása végződhetett volna a kapuban, de Tujvel a helyén volt. Két perccel később Pačinda szöglete után a kipattanó Sarr elé került, de lövése a kapu fölé szállt. A 20 percben felforrósodott a helyzet a miavai kapu előtt, először Pačinda szabadrúgásból próbálkozott, majd Banovič találta telibe saját kapusát. A 25. percben Pačinda ismét szabadrúgásból veszélyeztetett, lövése a bal kapufa mellé szállt. A 30. percben Szarka Ákos sérülés miatt cserére kényszerült, helyette a fiatal Polievka állt csatasorba. Az utolsó negyedórára helyzethez jutottak a vendégek, a 32. percben Sládek indulhatott volna egyedül kapura, de a játékvezető lesállást jelzett. A félidő végéig az állás nem változott, gól nélkül vonultak a csapatok az öltözőkbe.

Mozgalmasan kezdődött a második játékrész, már a 49. percben vezetést szerzett a DAC. Brašeň beadása és Ljubicic lövése után a kipattanó Sarr elé került, aki a léc alá vágta a labdát - 1:0. Még vége sem lett az ünneplésnek, de már egyenlítettek a vendégek, egy beadás után Kolár volt eredményes - 1:1. A találat feltüzelte a miavai csapatot, az 54. percben Machovec fejelt kapura és Tujvel szögletre mentett, majd Daniel lövésénél ismét a DAC kapusa jeleskedett. A 66. és 68. percben Pačinda jeleskedett, két alkalommal végzett el szabadrúgást, de mindkétszer a kapu mellé lőtt. A 70. percen Ljubicic próbálkozott lövéssel, de labdája szintén a kapu mellé szállt. A 83. percben vezetést szerezhettek volna a vendégek, Daniel beadását Škutka centikkel lőtte a kapu mellé. A végére az állás már nem változott, a mérkőzés pontosztozkodással ért véget.

Tomislav Marić (DAC):

Örülök, hogy három hónap után ismét bajnoki mérkőzést játszottunk. Nagyon jó mérkőzést láttunk mindkét oldalról. Tudtuk, hogy a Miava erőssége az ellentámadás. Voltak helyzeteink, sikerült vezetést szereznünk. Amit felróhatok a csapatnak, az a gyors bekapott gól. Az 1:1-es döntetlen igazságos. Gratulálok játékosaimnak az eredményhez. Szerdán újabb forduló vár ránk, megfelelően kell regenerálódnunk

Norbert Hrnčár (Miava):

A mi szemszögünkből egy taktikus, rendezett teljesítményt nyújtottunk. Főleg a második félidő volt nyitott, gyors támadásokkal. A döntetlen igazságos. A hazaiaknak és nekünk is voltak helyzeteink.

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvétele

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies