Back to top

Döntetlen sikerült Rózsahegyen

Publikálva: 2023, augusztus 13 - 12:53
Egy pontot hozunk haza Rózsahegyről, ahol az első félidő végén kapott gólra a második játékrészben sikerült válaszolnunk. Csapatunkat ezúttal közel 130 drukker buzdította a vendégszektorból.
Döntetlen sikerült Rózsahegyen

Egy idegenbeli döntetlen és egy hazai győzelem után ismét vendégként léptünk pályára, ezúttal Rózsahegyen. Nagy meglepetés nem történt a kezdőben, a csapatkapitányi karszalagot ezúttal is Káčer viselte. Kellemes napos időben kezdődött a mérkőzés, melynek a 2. percében kötött ki első alkalommal Popović kezében a labda. A veterán Maslo fejesét kellett védenie. Az első vendégtámadás a 7. percben érkezett, amikor Dimun Káčert hozta kedvező helyzetbe, aki viszont keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát. Ezután Krstović is próbálkozott egy erőtlen ollózással, amely ugyancsak nem talált célt.

A 13. perc letelte után a Fehérvár csapatához távozott Kalmár Zsoltnak szólt az üzenet a vendégszektorból, a 127 sárga-kék drukker egy molinót feszített ki „Köszönünk mindent, Kapitány!“ felirattal, s közben Kalmár nevét skandálták. A 15. percben Brunetti egy kellemetlen talajfogás után megsérült, ezért Adrián Guľának kényszerű cseréhez kellett folyamodnia. A fiatal Csinger ugrott be a helyére. Akadozott a játék mindkét oldalon, sok volt a pontatlanság. Többször is megjátszottuk ugyanazt a figurát: az alapvonalig levitt labdát próbáltuk meg visszatenni lövésre, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. Az egyik legveszélyesebb próbálkozás Krstović nevéhez fűződött, de a 27. percben a tizenhatoson kívülről leadott lövése sajnos nem talált kaput. A 30. percben Kotula erőtlen kísérlete csemege volt Popovićnak, de Krajčíriknak is akadt munkája, akinek Krstović próbálkozása után kellett védenie. A csattanó a félidő végére maradt: Domonkos bal lába sült el, s rezdült a hálónk – 1:0. Erre a gólra az első játékrészben már nem maradt időnk válaszolni.

Fordulást követően nem volt csere. Nekünk kellett futnunk az eredmény után, ezért Herc kapásból próbálkozott, a lövés azonban magasan fölé szállt. Az 50. percben büntetőt reklamáltunk, Krstović harcias labdaszerzése után Ramadan robbant be a büntetőterületre, majd esett a földre, de Kružliak játékvezető szerint nem történt szabálytalanság. Egymás után rúgtuk a szögleteket, veszélyes gólhelyzetet viszont nem tudtunk kialakítani. Az 58. percben Ramadan oldalsó lövésénél Krajčírik fogta magabiztosan a labdát. 

Guľának bele kellett nyúlni a játékba: lecserélte Káčert, és Gavrićot küldte a helyére, így Risvanis kezére került a kapitányi karszalag. A 74. percben aztán megtört a jég. Andzouana varázsolta Trusa fejére a labdát – 1:1. Volt még hátra bő negyed óra, Trusának pedig kis híján össze is jött az ismétlés. Ezúttal Pinto emelése után fejelt, de sajnos pontatlanul. Ahogy közeledett a vége, úgy kezdtek egyre veszélyesebbé válni a támadások is. Egy perccel a rendes játékidő letelte előtt Pinto fejezett be egy lendületes támadást, de Krajčírik jó helyen várta a labdát. 

Kružliak ötperces hosszabbítás mellett döntött, ebben pedig több veszélyes hazai akciót láthattunk, mint az egész második játékrészben. A csereként pályára lépő Šefčík lövése után a labda már egyenesen tartott a kapunk közepébe, ám Csinger önfeláldozó becsúszásának köszönhetően megmenekültünk a második góltól. Pár pillanattal utána Popovićnak kellett nagyot mentenie Maslo lövése után, de az állás már nem módosult. 

Egy gól az első félidő végén, egy a másodikban – ezzel alakult ki az 1:1-es végeredmény, ami újabb 1 pontot hoz a konyhára. Három forduló után 5 pontot szereztünk. Jövő héten ismét idegenben lépünk pályára, ezúttal az Aranyosmarót vendégeként. Legyünk sokan azon a vasárnapi meccsen is!

Edzői értékelés: 

Adrian Guľa (DAC 1904): „Úgy gondolom, egy jó bajnoki mérkőzést láttunk. Az első játékrészben nem tudtuk felvenni a kellő ritmust. Ez egyrészt a hazaiak agresszivitása miatt volt, másrészt viszont a könnyű labdavesztéseinknek, a ki nem kényszerített hibáinknak tudható be. Annak ellenére, hogy eljutottunk a támadóharmadba, a befejezések nem voltak jók. A legutolsó pillanatban kaptuk a gólt. Egy olyan minőségű csapat, mint a miénk azonban nem kaphat ilyen könnyű gólt egy bedobás után. De jól reagáltak rá a fiúk, a második félidőben egyértelműen mi voltunk a jobbak. Az eredményt illetően sajnos ez csak egy gólban mutatkozott meg. Megvolt a meccs minősége, de hiányzott a higgadtság a befejezéseknél ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk az eredményt. Van úgy, hogy az egy ponttal is meg kell elégednünk. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy itt voltak, és támogatták a csapatot.”

Peter Tomko (Rózsahegy): „Az első félidőben megvolt az elképzelésünk arról, milyen focit akarunk játszani, ha eredményesek akarunk lenni. Türelmesek voltunk, és betartottuk azokat a dolgokat, melyekre a meccs előtt felhívtuk a figyelmet. Ennek Domonkos góljával meg is lett az eredménye. Ki kell őt emeljem, remekül teljesít az edzéseken, és az utóbbi fordulókban ennek eredménye a góljaiban tükröződik. A második félidőben nyomást gyakorolt ránk az ellenfél, de egy olyan támadóerővel bíró csapattal szemben, mint a Dunaszerdahely, értékesnek tartjuk az egy pontot, sőt a végén egy újabb találattal eldönthettük volna a meccset. Dicséret illeti a srácokat a hozzáállásukért, az odaadó játékukért. A meccs előtti tervünket mindenki az utolsó pontig betartotta. Gólt kaptunk, de igazán veszélyes gólhelyzetbe nem engedtük őket.”

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

MFK RÓZSAHEGY - DAC 1904 1:1 (1:0) 
Niké Liga, 3. forduló, Štadión pod Čebraťom, Rózsahegy, 2023.08.12., 18:00
Játékvezetők: Kružliak - Hancko, Štrbo
Nézőszám: 1678
Gólszerző: 45+2. Domonkos, ill. 74. Trusa
Sárga lap: 73. Luterán, 89. Maslo, 94. Zsigmund, ill. 19. Krstović, 94. Pinto
DAC 1904: Popović - Pinto, Risvanis, Brunetti (18. Csinger), Andzouana - Káčer (K) (63. Gavrić), Dimun, Herc - Trusa, Krstović, Ramadan (93. Vitális)
Rózsahegy: Krajčírik (K) - Mrva (81. Úradník), Maslo, Malý, Kotula - Lavrinčík (62. Zsigmund), Domonkos, Luterán - Gerec (62. Šefčík), Boďa (82. Chrien), Chobot (76. Tučný)

Forrás: dac1904.sk

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies