Jelenlegi hely

Domonkos és Špiriak lila-fehérben töltik a tavaszt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 13 - 16:13 | DAC hírek
A két fiatal játékos a második vonalban pallérozódik a szezon tavaszi felében.
Domonkos és Špiriak lila-fehérben töltik a tavaszt

A révkomáromi KFC a második liga újoncaként lépett megalakulása 118. évébe. A „Lila-fehérek” a táblázat utolsó előtti, 15. helyéről vonultak a téli pihenőre, így tavasszal kemény harc vár rájuk a bennmaradás kivívásáért. Ebben a DAC-ból érkező erősítések is segíthetik őket.

Filip Moďoroši és Timotej Janček már az ősz folyamán csatlakozott a Duna-parti együtteshez a DAC juniorcsapatából. A téli szünetben Peter Zelenskýt Jozef Olejník váltotta a kispadon, aki addig az U19-es korosztályunk szakmai munkáját irányította. Olejník helyét a Szíjjártó László – Gőgh Árpád páros vette át, de erről majd később még bővebben is beszámolunk.

Az új révkomáromi vezetőedzőhöz a felkészülés elején Mészáros András és Nagy Péter csatlakozott a DAC B csapatából, míg a legújabb érkezők Domonkos Kristóf és Dominik Špiriak. Mindannyian a tavaszi idény végéig szerepelnek kölcsönjátékosként a KFC-ben.

Domonkos és Špiriak is a dunaszerdahelyi felnőtcsapat keretéhez tartoztak ebben a szezonban, azonban lehetőséget csak a kupamérkőzéseken kaptak, egyébként a harmadik ligában szereplő tartalékgárdánkban futballoztak. Ráadásul Špiriak – aki a tizenkilenc éven alatti szlovák válogatott csapatkapitánya – sérülés miatt kihagyni kényszerült az őszi idény egy részét. A téli felkészülést mindketten Rossi vezetőedző irányítása alatt kezdték el, és részt vettek a törökországi összpontosításon is, de a tavasz folyamán a második ligából való kiesés elleni harc során gyűjthetik a tapasztalatokat.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC