Back to top

Dominik Kružliak: A VAR igen, a műfű nem

Publikálva: 2021, április 6 - 13:23
„Szeretnénk a lehető legmesszebb jutni a kupában.” A Zsolna után és a Rózsahegy előtt a csapatkapitány-helyettes Dominik Kružliakkal beszélgettünk.
Dominik Kružliak: A VAR igen, a műfű nem

„A mérkőzés minden bizonnyal tetszett a nézőknek. Azzal az elhatározással léptünk pályára, hogy a védelemben egységesen futballozunk majd, továbbá igyekszünk kitölteni a középpályán és a széleken nyíló üres területeket, ami sikerült is. Jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést és kapufát is fejeltünk. Támadásban kiváló találkozót abszolváltunk, a három lőtt gól mellett további lehetőségeink is voltak. Védőként sajnálom a három bekapott gólt, de azt gondolom, jól megoldottuk a védekező fázist is, csakhogy az ellenfél kihasználta a három egyéni hibánkat. Kár, hogy nem sikerült győznünk, de nem rossz a döntetlen sem, amelynek köszönhetően megőriztük előnyünket a Zsolnával szemben” – mondta a vasárnapi Zsolna-DAC (3:3) összecsapásról Dominik Kružliak, aki a sérült Kalmár Zsolt hiányában a csapatkapitányi karszalagot is viselte. „Zsolt és Schäfer András is fontos játékosok, nagyon hiányoznak. Kalmár sajnos hosszabb időre kidőlt, Schäfer pedig remélhetőleg hamarosan visszatér. Vasárnap képesek voltunk megfelelően helyettesíteni őket, hiszen Andzouana és Nebyla is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Igyekszünk sokpasszos futballt játszani a földön, sok mozgással a támadószekcióban, így a hiányzók ellenére sem változtattunk semmit a taktikán.”

 

Vasárnap közönségvonzó összecsapás zajlott Zsolnán, főleg a 25 perc alatt hat gólt hozó, rohanós első félidő volt elképesztően izgalmas. Sajnos azonban ezt csak odahaza a televízió képernyői előtt élvezhették a nézők. „A szurkolók mindegyik stadionban nagyon hiányoznak. Kár, hogy egy ilyen minőségi meccset nem a lelátókról élvezhettek ki. Remélhetőleg mihamarabb visszatérhetnek a stadionokba. A hétvége előtt felelevenítettük, hogy pont Zsolnán véget a szezoneleji győztes sorozatunk. A hazaiak műfüves pályáján nehezebb futballozni, hiszen gyorsabb, másabb ez a borítás. Ennek köszönhetően a Zsolna erős odahaza, amit mindegyik meccsen bizonyít is. Nem vagyok a műfű támogatója, a bajnokság meccseinek természetes borításon kellene zajlaniuk. A műfüvön megnő a sérülésveszély, amit Kalmár esetében is láthattunk.”

 

Az elmúlt hétvégén Szlovákiában is bemutatkozott a VAR. A mi mérkőzésünk volt a második olyan, ahol a rendszer segítette a játékvezetők munkáját. Végül azonban nem kellett komolyabban játékba avatkoznia. „Egy picit más volt így a találkozó, mindegyik gólnál valamivel tovább kellett várni, hogy a videóbírók megerősítsék a szabályosságot. A hazai élvonalban sok kétes szituációt átéltünk már előnyünkre és hátrányunkra is, amelyeknél a VAR segíthet, így mindenképpen üdvözlöm ezt az újítást.”

 

A zsolnai összecsapás egy „angol” hét első felvonása volt, hiszen már holnap Zólyomban abszolváljuk a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjét a Rózsahegy ellen, vasárnap pedig a Slovan látogat a MOL Arénába. „Szerdán egy kemény meccs vár ránk a Rózsahegy ellen, és majd csak azt követően foglalkozunk a Slovannal. Bízom benne, hogy alaposan kipihenjük a vasárnapi meccset és jól felkészülünk az egykori klubom elleni összecsapásra, mert szeretnénk a lehető megmesszebb eljutni a kupában” – jelentette ki a rózsahegyi labdarúgás neveltje, aki 2019 nyarától futballozik a Csallóközben. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies