Back to top

Dominik Kružliak: Sikerült jól indítani a szezont, de még mindig csak az elején járunk

Publikálva: 2020, szeptember 6 - 14:40
Védőjátékosunk már alig várja, hogy egy hónap múlva édesapa legyen.
Dominik Kružliak: Sikerült jól indítani a szezont, de még mindig csak az elején járunk

Az első hat tétmérkőzésen hat győzelmet arattunk. Aligha álmodhattunk volna jobb kezdésről…
„Igen. Szerettük volna jól indítani a szezont, ami sikerült is, hiszen sorozatban ötször győztünk, ráadásul a jó teljesítménnyel sem maradtunk adósok. Azonban még csak az idény elején járunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát és a szezon további részére összpontosítani. Meccsről meccsre kell haladnunk és megtartanunk a jó formát.”

A tavalyi szezon végével együtt összesen már hét bajnoki sikernél járunk, az Európa-ligát beleszámítva pedig már nyolcas a győzelmi sorozatunk. Miből fakad ez a sikeres sorozat?
„Az új vezetőedző személye nagyban hozzájárult ehhez, jobban megértjük egymást a pályán és szép futballt játszunk, amely nézőszórakoztató, ráadásul sok gólt is szerzünk. Természetesen az edzéseken elvégzett kemény munka szintén fontos. Ebben a szellemben kell tovább dolgoznunk.”

Második idényedet töltöd a DAC-ban, és a harmadik edző irányítása alatt dolgozol. Miben rejlik Bernd Storck sikerreceptje?
„A vezetőedzőnk profi, ami a taktikát illeti és a játékosokkal is emberségesen bánik. Bernd Storck egy komoly személyiség az öltözőben, megvan a természetes tekintélye. Jól működik a vele való közös munka és örülünk, hogy ő az edzőnk. Bízunk a sikeres folytatásban.”

A nehéz angol hetek után jön a szezon első válogatott szünete. Hogyan zajlik ez nálatok?
„Az aranyosmaróti összecsapás után három szabadnapot kaptunk. Csütörtökön egy, pénteken és szombaton kettő edzés volt programon, holnaptól pedig már a Rózsahegy elleni mérkőzésre összpontosítunk. Nehezek az edzések és nem vagyunk sokan, hiszen néhányan a válogatottjaiknál vannak.”

A szünet után újabb angol hét következik, amely a Rózsahegy elleni találkozóval kezdődik. Ez még mindig egy különleges mérkőzés a számodra…
„Igen, alaposan fel kell készülnünk azokra az angol hetekre. Bízom benne, hogy a Rózsahegy ellen sikerül otthon tartanunk a három pontot. Ezt követően az Európa-liga második előselejtezőjében a Jablonec vár ránk, amely minden bizonnyal egy nehéz ellenfélnek ígérkezik. Jól fel kell készülnünk ezekre az összecsapásokra és bízunk benne, hogy jól sikerülnek.”

Rád is az vonatkozik, hogy szívesebben játszol meccseket, mint edzel?
„Mikor hogyan. Ha háromnaponta pályára lépünk, akkor a gyakorlások sem olyan nehezek, inkább a regeneráción van a hangsúly. Ha sok a meccs, a játékosoknak is lazítaniuk kell. Én személy szerint jobban szeretem a mérkőzéseket az edzéseknél.”

A végére egy személyes kérdés. Közeledik a gyermeked születésének időpontja. Hogyan élitek meg az utolsó heteket?
„Nagyjából egy hónap múlva apa leszek, aminek nagyon örülök. Már alig várjuk a kicsi érkezését. A barátnőm otthon, Liptószentmiklóson tartózkodik, ott jár ellenőrzésekre. Szerencsére ő és a baba is rendben vannak.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies