Back to top

Dominik Kružliak: Remek őszt zártunk

Publikálva: 2020, december 19 - 06:55
A DAC középhátvédje bízik benne, hogy a csapat már kimerítette az idei szezonra szóló balszerencsés időszakot.
Dominik Kružliak: Remek őszt zártunk

Dominik Kružliak az idei ősz folyamán 19 tétmérkőzésen lépett pályára: 16-ot a Fortuna Ligában, 3-at pedig az Európa-ligában abszolvált. Az élvonalban a posztja legmagasabbra értékelt futballistái közé tartozik, a középhátvédek között magasabb InStat indexet csak a Slovan futballistája, Bajrić és a zsolnai Kiwior tudott elérni. Kružliak a passzpontosságot mérő lista első helyén végzett, 91,8%-os hatékonyságával a már említett Bajrićot és a trencséni El Mahdiouit (mindketten 91,0%) megelőzve. Így a DAC az ő hathatós hozzájárulásával érte el élvonalbeli történelmének a legsikeresebb őszi eredményét.

„Sok nehéz összecsapáson vagyunk túl, és a Szenice elleni legutolsó is egy ilyen volt. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak volt egy nagy lehetősége. A szünet után feljavultunk, átálltunk a 4-4-2-es felállásra, két támadóval futballozva. Számoltunk azzal, hogy az ellenfél fokozatosan fáradni fog, és ezáltal több területünk lesz. Jól kombináltunk, két szép gólt szereztünk és megérdemelten győztünk. Szerettük volna sikerrel venni az ősz utolsó találkozóját és boldogok vagyunk, amiért ez sikerült is” – mondja a 24 éves védő, aki a félszezon végén a védelem bal oldalán is kipróbálhatta magát. „Eric Davis sérülése után lényegében nem maradt bevethető balhátvédünk, így a vezetőedző engem állított oda. Főleg a rám bízott oldal lefedését igyekeztem teljesíteni, nem igazán léptem be a támadásokba, mivel nem vagyok offenzív típusú védő. Nem kaptunk gólt, így elégedett vagyok.”

 

A DAC a tabella második helyén telel, ötpontos hátrányban a listavezető Slovanhoz képest. „Remekül kezdtük a szezont, sorozatban nyolc meccset nyertünk meg. Ezt a sikersorozatot azonban a Pohronie és az Aranyosmarót elleni hazai botlások követték, ráadásul a Szeredtől is vereséget szenvedtünk idegenben. Nagyon bántanak minket ezek a pontvesztések, de a futball már csak ilyen. Annak viszont örülök, hogy az utolsó találkozót megnyertük. Bízom benne, hogy tavasszal képesek leszünk versenyben lenni a Slovannal. A mutatott játék szempontjából is egy remek őszt zártunk, néhány kivételtől eltekintve szép focit produkáltunk. Fiatal együttesünk van és a nagyobb csapatoknak is vannak balszerencsés időszakai a szezon során, amikor kevésbé megy nekik a játék. Bízom benne, hogy mi ezt a kvótát már az ősz végi találkozókkal kimerítettük” – értékelte az egész csapat őszi teljesítményét Dominik Kružliak.

forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies