Back to top

Dominik Kružliak: A kemény munka ideje

Publikálva: 2021, január 10 - 17:18
Dominik Kružliak első karácsonyát töltötte a kislányával, de már nagyon várta az edzésfolyamatba való visszatérést.
 Dominik Kružliak: A kemény munka ideje

Hogyan zajlottak nálatok a karácsonyi ünnepek, amelyet első alkalommal tölthettél a kislányoddal?
„Odahaza, Liptószentmiklóson voltunk, ahol lényegében hagyományos módon ünnepeltük a karácsonyt és az új év érkeztét is, mivel jelenleg nincs más lehetőség, csak otthon maradni. Közben azért kiélveztük a havat is, felénk sok van belőle. Emellett teljesítettem az egyéni edzéstervet, kicsit kipihenhettem magam fizikailag és fejben is. Úgy érzem, jól felkészültem a közös gyakorlásokra. Már vártam a felkészülés indulását, elég volt a pihenésből. Eljött a kemény munka ideje, alaposan fel kell készülnünk a szezon tavaszi felére.”

A jelenlegi megszorításokra való tekintettel hazai környezetben, szigorú utasítások szerint zajlik majd a felkészülés…
„Az akadémiánk kiváló hátteret biztosít a remek pályákkal és az edzőteremmel, így tehát semmiben sem szenvedünk hiányt. Dunaszerdahelyen minden adott, hogy elvégezzük az előttünk álló feladatokat. Ez mindenképpen pozitívum.”

Személy szerint te hogyan viseled a felkészülési időszakot?
„Természetesen egy futballista sem szereti a téli vagy a nyári felkészülést, amikor a legtöbbet kell dolgozni. Viszont tisztában vagyok vele, hogy az egész szezon során ebből merítünk majd erőt, így oda kell tenni magunkat és a lehető legjobban felkészülni. Leginkább a csapattársaimmal való találkozást vártam, akikkel három hétig nem láttuk egymást.”

A téli felkészülés rövid, mindössze hathetes, és a barátságos mérkőzésekből is kevesebb lesz – például a szlovák huszonegy éven alatti válogatott elleni találkozót is törölték. Mit mondasz erre a helyzetre?
„Nem tudunk ezzel mit kezdeni, komoly a helyzet. Fontos lesz az edzésfolyamat, de azt gondolom, rendben leszünk. Valószínűleg több felkészülési meccset is abszolválunk majd, és a feltételek mindenki számára egyformák. Bízom benne, hogy jól felkészülünk a tavaszi folytatásra.”

Ősszel néhány alkalommal balhátvédként is szerepeltél. Most, hogy Davis hosszabb időre kidőlt, miként látod a keret megerősítésének szükségességét?
„Mindenképpen vannak olyan posztok, amelyeken erősítenünk kell, és a balhátvéd pozíciója is ilyen. Ezt a kérdést azonban inkább a vezetőségnek kellene feltenni, de bízom benne, hogy sikerül megerősíteni a keretet, mert nem szívesen futballoznék huzamosabb ideig a bal oldalon (nevetés).”

A Slovannal szembeni ötpontos hátránnyal vágunk neki a szezon tavaszi felének. Hogyan látod a bajnoki címre vonatkozó esélyeinket?
„A lényeg, hogy jól felkészüljünk a tavaszra. Mérkőzésről mérkőzésre akarunk haladni és majd meglátjuk, ez mire lesz elég.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?