Back to top

Dominik Kružliak: Ilyen mérkőzést még nem éltem át

Publikálva: 2022, november 14 - 21:29
„A meccset természetesen befolyásolták a piros lapok, de örülünk, hogy fontos három pontot szereztünk.” Dominik Kružliak immár a DAC élvonalbeli történelmének a harmadik leggólerősebb védője.
Dominik Kružliak: Ilyen mérkőzést még nem éltem át

„Egyértelmű győzelmi céllal utaztunk Trencsénbe, ami sikerült is. Boldog vagyok, hogy ilyen módon arattunk 4:0-s sikert. A meccset természetesen befolyásolták a piros lapok, de örülünk, hogy fontos három pontot szereztünk” – állapította meg a szombati trencséni győzelmünket követően Dominik Kružliak, aki a 77. percben a megsérült Ahmet Muhamedbegovic helyére állt be és a hosszabbításban együttesünk harmadik gólját szerezte.

Kruži neve mellett immár 225 élvonalbeli mérkőzés szerepel, amivel a bajnokság legtapasztaltabb játékosai közé tartozik. Viszont olyan meccsre, amelyen három kiállítás is történt, ő sem emlékszik. „Még nem éltem olyan mérkőzést, amelyen ennyi piros lapot osztott volna ki a játékvezető, a végén hárommal kevesebben volt az ellenfél. Nem gyakran futballozhatunk kettős emberelőnyben, ez picit meg is lepett minket. A Trencsén két emberrel kevesebben is jól védekezett, a hazaiak jól szűkítették a területeket, egységesek voltak. Nem tudtunk lehetőségekbe kerülni, de Kalmár első gólja nagyot lendített rajtunk, aztán már minden olajozottan ment. Sikeresen hoztuk le a meccset, aminek nagyon örülök. Nehéz megmondani, miért volt ennyire kiélezett az összecsapás. Volt néhány olyan belépője az ellenfélnek, amely azon a bizonyos határon mozgott, ezekért meg is kapták a lapokat” – tette hozzá a 26 éves középső védő, akinek a szombatot követően 91 bajnoki mérkőzésen 7 szerzett gól áll a neve mellett a DAC színeiben. Ennek köszönhetően már a DAC élvonalbeli történelmének a harmadik leggólerősebb hátvédjévé lépett elő. Többször csak Eric Davis (161 meccsen 18 gól) és Dušan Liba (111/10) talált be sárga-kékben.   

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies