Back to top

Dominik Kružliak: Álomszerű visszatérés

Publikálva: 2021, október 18 - 13:47
Két hónapos kihagyás után góllal tért vissza Dominik Kružliak. Ő lett a DAC történelmében az ötödik csapatkapitány, aki győzelemhez vezette Zsolnán a csapatot.
Dominik Kružliak: Álomszerű visszatérés

„Természetesen fontos volt a gyorsan megszerzett vezetés, ahogyan a három pont is. Szerintem jó meccset játszottunk, okosan futballoztunk, és kihasználtuk a lehetőségeinket. Még ha az ellenfélnek volt is néhány helyzetfélesége, véleményen szerint jól védekeztünk csapatszinten, küzdöttünk egymásért. Bár a labda néhányszor bejutott az ötösünkbe, az ellenfélnek nem volt kimondott ziccere. A csatároktól kezdve mindenki jól védekezett. Támadásban veszélyesek voltunk, elég helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből két gólt szereztünk, így elégedettek vagyunk. Úgy gondolom, megérdemelten diadalmaskodtunk” – mondta a Zsolna-DAC (0:2) mérkőzésről Dominik Kružliak csapatkapitány, a második szombati gólszerzőnk.

A 25 éves védőjátékos kéthónapos kihagyás után lépett újra pályára. Legutóbb Szenicén, a 4. fordulóban játszott, azt követően sérülés hosszas sérülés hátráltatta. „Két hónapig voltam harcképtelen, az ágyékommal voltak gondjaim. Lelkiismeretesen készültem az orvosokkal és fizikoterapeutákkal. Örülök, hogy végül pályára léphettem, és hogy segíthettem a gárdának. Természetesen mindig örömet okoz, ha pluszban még be is találok, de a legfontosabb a csapat sikeressége. Nagyon örülök a három pontnak” – tette hozzá Kružliak, aki a 73. percben Schäfer szögletét küldte fejjel a hálóba. Ez volt a 3. találata a DAC színeiben, összesítve pedig 193/12 az élvonalbeli mérlege (59/3 a DAC-ban). A szombati volt csapatunk 5. győzelme Zsolnán, 28-ik nekifutásra, és Dominik Kružliak lett az 5. csapatkapitányunk, akivel sikeresek voltunk a nagy rivális otthonában. Előtte Pavol Diňa (1993 október, Zsolna-DAC 0:3), Zsákovics Tibor (1995 április, Zsolna-DAC 0:1), Marin Ljubičić (2018 április, Zsolna-DAC 2:3) és Tomáš Huk (2019 május, Zsolna-DAC 1:2) vezetésével hoztuk el a három pontot.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies