Back to top

Diszkriminációnak minősül-e, ha a beoltottak előnyöket élveznek?

Publikálva: 2021, szeptember 27 - 20:36
Jogi szempontból irrelevánsak és helytelenek azok az egyes jogászoktól származó jogértelmezések, hogy diszkriminatív bármilyen törvénymódosítás, amely előnyöket biztosít a koronavírus ellen beoltott személyeknek – közölte az Emberi Jogi Szlovák Nemzeti Központja (SNSĽP).
Diszkriminációnak minősül-e, ha a beoltottak előnyöket élveznek?

„A diszkrimináció megakadályozásáért felelős intézményként az SNSĽP elhatárolódik az ilyen véleményektől. Ugyanakkor leszögezzük, hogy

a beoltottaknak előnyöket biztosító bármilyen törvénymódosítást előzetesen diszkriminációt tiltó alkotmányjogi ellenőrzésnek kell alávetni” – tette közzé a központ.

Az SNSĽP felhívta a törvényalkotók figyelmét, hogy a témával kapcsolatos tervezeteik és azok indoklásának megírásánál is vegyék figyelembe a diszkriminációt tiltó alkotmányjogi ellenőrzés minden egyes fázisát. „Ha a törvénytervezet kiállja ezt az alkotmányossági próbát, akkor egy ilyen törvény elfogadása nem jelenti majd a beoltatlan személyek diszkriminálását” – írta az SNSĽP, rámutatva, hogy

ebben az összefüggésben kell kezelni a beoltottak anyagi jutalmazására vonatkozó javaslatokat és A munka törvénykönyvének esetleges módosítását is.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies