Jelenlegi hely

Diplomaosztó ünnepség a szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, június 27 - 16:03 | Oktatás
2019. június 25-én felcsendült a Gaudeamus igitur…, és a felsőfokú tanulmányaikat sikeresen befejezett diákok ünnepi hangulatban vonultak be az oktatási intézmény konferenciatermébe.
Diplomaosztó ünnepség a szakközépiskolában

A 2015/2016-os tanévtől az iskola egyedülállóan kínál érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők részére abszolvensi vizsgával végződő – szállodák és utazási irodák menedzsmentje – megnevezésű felsőfokú tanulmányi szakot magyar nyelven, mely a gyakorlati oktatásra helyezi     a hangsúlyt. A közgazdasági, idegenforgalmi, gasztronómiai szaktantárgyak mellett a diákok három idegen nyelvet (angol, német, spanyol) tanulnak. Ezeket a tanulmányokat Szlovákián kívül a környező országokban főiskolák és egyetemek oktatják. Akik sikeresen befejezik tanulmányaikat, jogosultak a DiS. (okleveles specialista) titulus név után való használatára, a vendéglátóipar és az idegenforgalom intézményeinek vezetői beosztásában, menedzselésében tudnak elhelyezkedni.

Vida Aranka, az iskola igazgatója köszöntötte a végzősöket. Neves francia értelmiségieket idézve kezdte ünnepi beszédét, melyben kiemelte a tudás, a tanulás felbecsülhetetlen értékét. Ezután került sor az abszolvensi oklevelek ünnepélyes átadására. A legeredményesebb diákokat az iskola külön jutalmazta.

Vízkeleti László, igazgatóhelyettes