Back to top

Dimun a legkitartóbb, Sharani a leggyorsabb

Publikálva: 2021, október 11 - 13:11
A szezon eddigi részében Milan Dimun futotta a legtöbbet egy mérkőzésen, a mérések alapján pedig Sharani volt a leggyorsabb DAC-játékos.
Dimun a legkitartóbb, Sharani a leggyorsabb

A mai professzionális futballt szinte már nem is tudjuk elképzelni a különféle mérések és számadatok nélkül. A játékosok a mérkőzéseken és az edzéseken is olyan műszereket hordanak, amelyek aprólékosan figyelik a pályán mutatott mozgásukat és kiértékelik a megtett távolságot, az intenzitást vagy a futógyorsaságot.

Az első tíz fordulót követően azt láthatjuk, hogy Milan Dimun csapatunk legkitartóbb futballistája. Védekező középpályásunk érte el az egy meccsen futott legmagasabb kilométerszámot: a Nagyszombat elleni rangadón egészen pontosan 12 459 métert teljesített. Egyúttal ő a DAC átlagban legtöbbet futó labdarúgója is a maga 12 108 méternyi meccsenkénti teljesítményével. Dimun tehát több mint 12 kilométert fut átlagosan egy bajnoki találkozón.

Rajta kívül Schäfer András és Andrejs Ciganiks jutott még az említett határ fölé. Ez a DAC játékosai által teljesített négy legnagyobb táv a szezon kezdete óta (méterben megadva):

12 459 Milan Dimun (DAC-Nagyszombat)
12 176 Schäfer András (DAC-ViOn)
12 145 Andrejs Ciganiks (Komárom-DAC, Slovnaft Cup)
12 109 Milan Dimun (Rózsahegy-DAC)

Nem meglepő tehát, hogy pont ez a hármas rendelkezik egyúttal a legmagasabb mérkőzésenkénti átlaggal is. A Dimun által teljesített 12 108 méter után Schäfer 11 531-gyel, Ciganiks pedig 11 444-gyel következik.

Ha végeznénk egy felmérést a szurkolók között arra vonatkozóan, hogy szerintük csapatunk mely tagja volt képes a leggyorsabban sprintelni, nagy részük biztosan Zuberu Sharani nevét mondaná. És ez lenne a helyes válasz. Pont a ghánai gyorsvonat érte a sárga-kékek közül a legmagasabb sebességet az idény eddigi részében. Sharani a DAC-Trencsén összecsapáson 35,3 km/h-s sebességgel futott. Összehasonlításképpen, Kylian Mbappé 36,1 km/h-val száguldott, míg a Tour de France kerékpáros csoportjainak átlagsebessége 40km/h körül mozog.   

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies