Back to top

Díjazták a legsikeresebb dunaszerdahelyi sportolókat

Publikálva: 2019, március 25 - 20:44
Az elmúlt év kiemelkedő sportteljesítményeit díjazta az önkormányzat hétfőn este az Év Sportolója Díjjal a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.
Díjazták a legsikeresebb dunaszerdahelyi sportolókat

Az öt – egyéni, ifjúság 15 éves korig beleértve; egyéni, ifjúság 15–20 éves korig beleértve; egyéni, felnőtt; csapat és edző – kategóriában a sporttevékenységgel foglalkozó szervezetek, illetve Dunaszerdahely bármely polgára adhatott le jelölést, amelyet aztán a bizottsági döntés alapján az önkormányzat ítélt oda a rá érdemeseknek.

A résztvevőket Karaffa Attila alpolgármester üdvözölte és emelte ki a sportolók tevékenységének jelentőségét: "Rendkívül fontos számunkra az Önök példája, hiszen értéket közvetítenek ebben a bonyolult és elanyagiasodott világban, amely végtelenül fontos; hitet adnak, hogy van miért dolgoznunk, és a következő generációnak is szólnak. Manapság, amikor eltolódtak az értékrendek, sokkal nehezebb rendszeres sportolásra serkenteni a számítógépek virtuális világához a sportnál sokkal jobban ragaszkodó fiatalokat. Amikor a tehetség és a szorgalom találkozik, abból a legtöbbször valami nagyon jó sül ki, erre láthatunk városunkban is számos példát. Az, hogy ma átvehetik, átvehetitek az elismeréseket az igyekezet mellett a kitartás, lemondás és a sok edzéssel eltöltött óra eredménye is. Ez az est az egyéni és a csapatműfajokban remeklőké, s őket példaként kell állítanunk társaik elé. Kívánom mindenkinek, hogy a küzdelmek után a győztes és a legyőzött ugyanazon egy cél érdekében tekintsen a jövőbe. Ez pedig nem lehet más, mint az örök tanulás, a test és a lélek harmóniájának a megtalálása."

Majd Nagy Krisztián, az Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke kiemelte, ugyan Dunaszerdahely a 32-ik legnagyobb város Szlovákiában, de sportsikerei jócskán előkelőbb helyre sorolják az országos összehasonlításban. Kiemelte az sportolók által elért sikereket, hangsúlyozva, bízik benne, hamarosan olimpiai érmese is lehet majd Dunaszerdahelynek.

Az ünnepi beszédeket követően átadásra kerültek a díjak:

Egyéni kategória – ifjúság 15 éves korig:

1. Vodnyánszká Renáta - Megy Sport DS Atlétikai Klub,

2. Kovács Ferenc Dániel - Birkózó Klub Dunaszerdahely,

3. Gaál András - Birkózó Klub Dunaszerdahely.

Egyéni kategória – ifjúság 15-20 éves korig:

1. Bacsfai Réka - Birkózó Klub Dunaszerdahely, 

2. Kósa Tamás - Sportgimnázium, 

3. Csörgő Tamás - Birkózó Klub Dunaszerdahely.

Egyéni felnőtt kategória:

1. Pék Dezső - Sportfanatic,

2. Juhász Mária - Birkózó Klub Dunaszerdahely,

3. Nyáry Richárd - Sportfanatic.

Edző kategória:

1. Gaál Attila - Birkózó Klub Dunaszerdahely,

2. Šandal Péter - SST EUROMILK,

3. Markovics János - Seishin Karate Klub Dunaszerdahely.

Csapat kategória:

1. DAC felnőtt csapat,

2. Dunaszerdahelyi Sakk Klub, 

3. Sportfanatic.

A díjakat Karaffa Attila alpolgármester, valamint az Ifjúsági- és a Sportbizottság tagjai- Nagy Kriszitán (elnök), Brunczvik Tünde (alelnök), Őri Rita, Dohorák Sándor adták át közösen Takács Tímeával, a Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának képviseletében. Az eseményen részt vett A.Szabó László alpolgármester és több városi képviselő is.

Nézzék meg a fotóinkat és a teljes képgalériánkat ITT

A programot színesítő fellépők rövid videóinkon:

Jumping

Karate bemutató (Seishin Karate Klub Dunaszerdahely)

és a táncos zárás két felvonásban... (Dobai Karina, majd Dorák Lara Jázmin és Šimovič Dominik)

Ezt már olvasta?

Cookies