Back to top

Díjazták az Év Sportolóit

Publikálva: 2017, december 19 - 18:44
Városunk kiemelkedő teljesítményű sportolóit ismerte el önkormányzatunk vezetése az Év Sportolója Díjjal december 18-án, hétfőn este a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Az öt – egyéni, ifjúság 15 éves korig beleértve; egyéni, ifjúság 15–20 éves korig beleértve; egyéni, felnőtt; csapat és edző – kategóriában a sporttevékenységgel foglalkozó szervezetek, illetve Dunaszerdahely bármely polgára adhatott le jelölést, amelyet aztán az önkormányzat ítélt oda a rá érdemeseknek.

„Év végén visszatekintünk az előző hónapokra, mérleget vonunk, melyek azok a sikerek, amelyeket a magunkénak tudhatunk” – fogalmazott Hájos Zoltán polgármester köszöntőjében, aki elmondta, hogy Dunaszerdahely valóban jeles napja az, amikor sportolóit ismerheti el.

A városvezető szerint mindannyian örülhetünk e fiatalok teljesítményének, és meg kell becsüljük az azok mögött álló kemény munkát és elhatározást is, hiszen e fiatalok nem a számítógép mögött ülnek, hanem kilépve onnan vállalták, hogy a spottal foglalkoznak. 

Hakszer Roland, az önkormányzat sport- és testkultúra-bizottságának elnöke szintén arra utalt, hogy méltán lehetünk büszkék arra a sok szép eredményre, amelyet sportolóink és csapataink ebben az évben elértek. „Városunk a múlt évben is otthon adott számos eseménynek, amelyek még több mmbert kapcsolatk be a sportba, akár sportolóként vagy szurkolóként. Ez is azt bizonyítja, hogy a sportélet, a sport iránti érdeklődés évről évre növekszik. Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy egyes sikeres sportolók kiemelkedő eredménye motiváló és példaértékű lehet a többi fiatal számára. Elismerés és köszönet illeti az edzőket, felkészítőket, s nem utolsósorban a szülőket, akik támogatásukkal, áldozatos munkájukkal nagyban hozzájárultak az elért sikerekhez” – mondta el.

A köszöntők után átadták az elismeréseket. A díjazottak 2017-ben a következők lettek:

– egyéni kategória – ifjúság 15 éves korig:

– Vodnyánszki Renáta atléta, 

– Bazsó Marek birkózó, 

– Csörgő László birkózó, 

– egyéni kategória – ifjúság 15-20 éves korig:

– Hakszer Balázs birkózó, 

– ifj. Gaál Attila birkózó, 

– Kósa Tamás karateversenyző, 

– egyéni felnőtt kategória:

– Csiba Tibor karateversenyző, 

– Pék Dezső úszó, 

– Nyáry Richárd úszó, 

– edző kategória:

– Gaál Attila birkózóedző, 

– Ráchela József sakkedző, 

– Csiba Tibor karateedző, 

– csapat kategória:

– Dunaszerdahelyi Sakk Klub, 

– Sportfanatic Klub, 

– MegySport Atlétikai Klub.

A díjakat Hájos Zoltán polgármester; a sportbizottság elnöke, Hakszer Roland, illetve tagjai, Brunczvik Tünde, Kanovits György és Bachman László, valamint Hajas Viktória diákpolgármester adták át.

Az eseményen, amelyen részt vett még városunk két alpolgármestere, dr. Horváth Zoltán és A. Szabó László, illetve a városi hivatal több munkatársa is, különleges színfolt volt a R3D ONE Dance School táncosainak fellépése, illetve Ján Kočiš akrobatikus biciklimutatványai kápráztatták el a jelenlévőket. 

Kapcsolódó képgalériánkat itt tekinthetik meg!

Ezt már olvasta?

Cookies