Back to top

DIGIT4ALL KickOff Meeting Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2023, január 27 - 06:09
A DIGIT4ALL KickOff Meeting kétnapos személyes találkozót a FutuReg Polgári Társulat szervezésében és az ALTERNATÍVA Egyesület magyar partnerszervezet közreműködésével rendezték Dunaszerdahelyen 2023. január 20-án és 21-én, az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával, melyen 10 személy vett részt.
DIGIT4ALL KickOff Meeting Dunaszerdahelyen

A találkozó során a résztvevők véleményt, gondolatokat és elképzeléseket osztottak meg egymással, az együttműködésről, a két partner munkájáról. A partnereknek és a résztvevőknek lehetőségük volt a jövőbeli együttműködésükről beszélgetni, ajánlásokat kidolgozni és munkaötleteiket bemutatni. A két szervezet jövőbeli közös tevékenységének legfontosabb célterületei kerültek megvitatásra, ezek a következő területeket érintették: médiaműveltség és a dezinformáció elleni küzdelem, digitális készségek és kompetenciák, digitális ifjúsági munka.

A találkozó első napja az ALTERNATÍVA Egyesület partnerszervezetének érkezésével és regisztrációjával kezdődött. Ebéd után mindenki átvonult a konferenciaterembe, ahol a délutáni ülésszakra került sor.

A délutáni ülés mindkét szervezet bemutatkozásával kezdődött. A FutuReg előadásával kezdődött, melyet Mészáros Krisztina vezetett, aki a FutuReg Polgári Egyesület projektmenedzsere, mediátor. Az előadás keretében a partnerek ismereteket szereztek a FutuReg történetéről, megalakulásáról és céljáról. A partnerek megismerkedtek a FutuReg küldetéseivel, jövőképével és stratégiájával, melynek célja a régió fenntartható növekedésének támogatása gyermekeink jövője érdekében.

A programot az ALTERNATÍVA Egyesület partnerszervezetének bemutatása követte Vajda Árpád úr által. Fő céljuk a hátrányos helyzetű csoportok életminőségének javítása, ezáltal a különböző szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés megteremtése. Az ALTERNATÍVA Egyesület az interneten is szeretné szolgálni célját, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat és naprakész információkat tudjon nyújtani a célcsoportoknak. Mottójuk sokat elmond céljukról és célcsoportjukról, amely a fiatalokat képviseli: fiatal közösségek szolgálatában 1993 óta.

Az előadásokat követően mindkét fél feladatainak és kötelezettségeinek áttekintése, a feladatok elosztása került megvitatásra és célzottan (a DIGIT4ALL projekt prioritásaiból kiindulva).

A DIGIT4ALL projekt célkitűzései, amelyeket a KickOff Meeting során megcéloztak, például a következők: a médiaműveltséggel kapcsolatos oktatás terjesztése mind a fiatalok, mind az ifjúsági munkások körében, az online biztonsághoz és a digitális írástudáshoz való jogok biztosítása és a gyűlöletbeszéd jelenléte nélkül, oktatási folyamatokon keresztül. A DIGIT4ALL célkitűzései alapján a két partner közötti együttműködés fő célja tehát a gyermekek és a fiatalok online biztonságának garantálása.

Továbbá bemutattak egy terjesztési listát, hogy sikeresen kezeljék az együttműködés céljainak gyakorlati, jövőbeli megvalósítását és a DIGIT4ALL projekt céljait a partnerek között. A terjesztési listát követően felvázolták a kommunikációs és stratégia tervét, és megkezdődött az első kommunikációs terv végső értékelése. Ezt egy kis megbeszélés és a résztvevők megismerkedése zárta a KickOff Meeting második napjával. Az első nap lezárását egy finom vacsora követte, egy laza társalgási programmal.

A DIGIT4ALL KickOff Meeting második napja a partnerek közötti jó gyakorlatok példáinak cseréjével kezdődött, majd a célcsoport, a főbb lépések, eljárások és módszerek bemutatásával folytatódott. A partnerek a továbbiakban olyan visszajelzésekkel és észrevételekkel álltak elő, amelyek segítenek a DIGIT4ALL projekt keretében a jövőbeni együttműködésük megerősítésében. A DIGIT4ALL KickOff Meeting jó hangulatban ért véget, és minden résztvevő sok tapasztalattal gazdagodott. Minden résztvevőt részvételi tanúsítvánnyal jutalmaztak, amely emlékeztetni fogja őket az Európai Unió Erasmus+ programja keretében végzett közös tevékenységek és projektek - mint például a DIGIT4ALL projekt - fontosságára és értékére.

FutuReg Polgári Társulat

Ezt már olvasta?

Cookies