Back to top

Diáknapból diákhét a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

Publikálva: 2017, november 22 - 11:32
Iskolánk a november 17-i diáknap alkalmából diákhetet szervezett. A november 13-tól 16-ig tartó időszakban a gimnáziumban különböző előadások, versenyek, vetélkedők kerültek megrendezésre. A megmérettetések közti szünetekben az iskola frissítőkkel, szendvicsekkel valamint ebéddel vendégelte meg a résztvevőket.
Diáknapból diákhét a Vámbéry Ármin Gimnáziumban

A diákhét 1. napja floorballbajnoksággal indult. Az igazgató úr ünnepélyes megnyitója után a Vámbéry Ármin Gimnázium tanulói tánccal szórakoztatták a versenyzőket. Iskolánk tanulói a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola és a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola fiú- és lánycsapataival mérték össze erejüket. A nyertes csapatok pólókat és ajándékutalványokat vehettek át.

A 2. napon megtartottuk a már hagyománynak számító Vámbéry Ármin Idegen Nyelvi Versenyt, amely XVIII. alkalommal került megrendezésre angol és német nyelvből. Mind az alapiskolák, mind a középiskolák részéről nagy volt az érdeklődés, ami megmutatkozott a résztvevők létszámában is. Versenyünkbe 83 diák és 27 tanár kapcsolódott be. 13 alapiskola és 6 középiskola képviselői látogattak el hozzánk. Helyezetteink értékes díjakban részesültek, mint például könyvutalványokban, a legsikeresebbek pedig a vándorkupa boldog tulajdonosai lehetnek a következő évben. Az összes résztvevő diák emléklapot és apró ajándéktárgyakat kapott. Ugyanezen a napon, délután, a diákoknak alkalmuk volt részt venni egy tájékoztató előadáson „Tanulj tovább külföldön – is” címmel.

A 3. nap az irodalom jegyében telt. Nagy örömünkre 18 csapat jelentkezett be a József Attila-emlékversenybe, amely a diákok kreativitását is próbára tette. A versenyen az egyes csapatoknak illusztrációt kellett készíteniük egy József Attila-vershez. A vetélkedőben az egyes alap-és középiskolák négytagú csapatai mérték össze tudásukat. Minden csapat egy tagja előadott egy József Attila-verset. Szívet-lelket gyönyörködtető szavalatokban volt részünk. Az utolsó versenyszám egy énekelt vers előadása volt. A csapatok hangszerkísérettel vagy anélkül mutatták be az általuk betanult dallamokat. Remek koncertet hallhattunk. A helyezetteknek az oklevelet és az értékes könyvutalványt az iskola igazgatója, Dr. Zirig Ferenc adta át. A versenyt hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg, jövőre szeretnénk ismét találkozni a versenyzőkkel egy más témakörben megrendezett irodalmi-művészeti vetélkedő során.

A 4. és 5. napon matematikai - informatikai - logikai vetélkedőt tartottunk „Infocsata” címmel. A megnyitó után a 3 fős csapatok egyedi logót terveztek csapatneveikhez, majd kezdetét vette a verseny. Ezt követően egy Activity-n is részt vettek. Mindegyik feladat pontszerzésen alapult, ezeket összesítve alakult ki a helyezettek sorrendje. A versenyszámok között különféle előadásokat hallgathattak meg a résztvevők diáktársaiktól, valamint Méri László meteorológustól. Csütörtökön zajlott a kosárlabdaverseny is, 3 fiú- és 3 lánycsapattal.

A mérkőzéseken részt vett a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola fiú- és lánycsapata, a Vámbéry Ármin Gimnázium fiú- és lánycsapata, valamint a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola lány- és a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola fiúcsapata. A versenyt szintén tánccal nyitották iskolánk diákjai, majd megkezdődtek a csoportmérkőzések. A diákhét nagyon sikeresen zajlott. Nemcsak iskolánk diákjai értek el kimagasló eredményeket, hanem a résztvevő alap- és középiskolák diákjai is remekeltek. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan mutattak érdeklődést a különböző versenyek iránt. Jövőre is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A Vámbéry Ármin Gimnázium diákjai és tanárai

Ezt már olvasta?

Cookies