Back to top

Diákfilmesek, itt a lehetőség!

Publikálva: 2022, december 14 - 10:53
Elindult az I. Szlovákiai Magyar Diákfilmfesztivál nevezési köre. A szervezők január 8-ig várják az alkotásokat.
Diákfilmesek, itt a lehetőség!

Az érdeklődő fiatalok két korcsoportban: 10-14 és 15-19 év, és három kategóriában: dokumentumfilm, rövidfilm, animációs film nevezhetnek. A megmérettetésre a jelentkezési linkre kattintva lehet benevezni.

A diákfilmfesztivál ötlete két szlovákiai magyar fiatal videóstól származik. Ádám Szabolcs és Davitko Oliver 2019-ben megnyerte a Zlatá Klapka fesztivál fődíját. Akkor vették a fejükbe, hogy létrehoznak egy hasonló fesztivált a szlovákiai magyar diákok számára is.

Céljuk, hogy segítsenek azoknak a fiatal felvidéki tehetségeknek, akiknek eddig nem volt lehetőségük szélesebb körben megmérettetni magukat. Manapság ugyanis a diákok túlnyomó többsége rendelkezik videó rögzítésére alkalmas eszközzel. Sokan közülük meg is próbálkoznak felvenni ezt-azt a telefonjukkal. Ezért a két ötletgazda arra biztatja a diákokat, hogy bátran próbáljanak meg összeállítani egy videót, és nevezzenek be a versenybe. Csak nyerhetnek, ha megpróbálják.

Az alkotásokat 3 tagú zsűri fogja elbírálni, Varga Anikó színművész, Tisza Balázs operatőr, rendező és Tomojka Béla operatőr, vágó. A versenyzők a zsűri tagjaival Kassán, 2023. február 24-én megrendezett gálaesten személyesen is találkozhatnak.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies