Back to top

Dél-Szlovákiában is egyre nagyobb teret hódítanak a fotovoltaikus napelemes rendszerek

Publikálva: 2021, április 15 - 12:18
A fotovoltaikus panelek képesek a napfényből elektromos energiát előállítani, amely nem csupán fedezheti a háztartás villamosenergia-szükségleteit, de többek között a villányszámlán is spórolhatunk a többletenergia révén. Sokunk számára ennek ellenére is riasztó lehet az egyszeri befektetés nagysága, és a különböző szolgáltatóktól származó ajánlatok között is könnyen elveszhetünk. Mire érdemes odafigyelni az ajánlatkérés során, s miként bukkanhatunk rá a megfelelő fotovoltaikus szolgáltatóra?
Dél-Szlovákiában is egyre nagyobb teret hódítanak a fotovoltaikus napelemes rendszerek

A minőségi napelemes rendszer hatékony teljesítményoptimalizálókkal rendelkezik

A fotovoltaikus rendszer maximális teljesítőképessége bizonyos tényezők hatására csökkenhet, ezért mindenképp érdemes odafigyelni az apróbb részletekre is. Ilyen tényező lehet például egy fa árnyékának mértéke, a lehullott hó vagy falevelek mennyisége, esetleg más szennyeződés a paneleken. A fotovoltaikus panelek hagyományos összekötése során egy gyengébb hatásfokú panel az összes többi panel teljesítményét is csökkenti. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy amennyiben az egyik panel teljesítménye 50%-ra lecsökken, az összes többi panel is csupán 50%-os teljesítményre lesz képes. A  napelemes rendszer így nem termel annyi energiát, mint amennyit eredetileg tudna. 

A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) által kínált napelemes panelek hatékony teljesítményoptimalizálókkal maximális energiatermelést biztosítanak, és teljesítőképességük sem csökken egy kisebb hatásfokú panel által, azaz még ilyen esetben is 100%-os teljesítményre képesek.

„Ügyfeleink számára a legmagasabb minőséget szeretnék nyújtani, ezért kínálatunkban monokristályos szerkezetű panelek találhatóak hatékony teljesítményoptimalizálókkal és Half-Cell technológiával, melyekkel a legmagasabb szintű hatékonyság érhető el. Így az általunk kínált napelemes rendszerek optimálisabb termelésre képesek gyengébb napsugárzás esetén is. A napelemeket pedig kizárólag kiváló minőségű anyagokból készült, egyedi kialakítású tartószerkezettel rögzítjük“ – mondja Miroslav Bištuť, a ZSE zöld jövőért és a megújuló energiaforrásokért szakembere. 

Garantált mennyiségű elektromos energia állítható elő

A piacon csupán egy olyan szolgáltató létezik, amely garantálni tudja ügyfelei számára a napelemes rendszer által előállított elektromos energia mennyiségét„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy az érdeklődők számára még vonzóbbá tegyük a napenergia hasznosításához szükséges fotovoltaikus rendszerek lehetőségét. Ezért idén újdonságként garanciát vállalunk a napelemek által előállíott elektromos energia mennyiségére. Ez a gyakorlatban annyit jelent ügyfeleink számára, hogy pl. amennyiben a Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) 2 000 kW előállított elektromos energiát garantál, s az év folyamán ebből csupán 1700 kW villamos energia termelődött a napelemek által (pl. a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt), a fennmaradó 300 kW energiát az éves elszámolás során jóváírjuk“  – teszi hozzá Miroslav Bištuť a ZSE-től

Gyorsabb megtérülés 1 500 € értékű támogatással

Van még egy nyomós ok, hogy miért épp most érkezett el az ideje a fotovoltaikus napelemek telepítésének. Folytatódik ugyanis a Zöld háztartások II. elnevezésű projekt, amelynek keretében az érdeklődők akár 1 500 euró értékű támogatásra tehetnek szert fotovoltaikus rendszer telepítésére„Ezidáig több mint 1 100 ügyfelünk számára szereztünk támogatást napkollektorok telepítésére, ráadásul az ügyintézésen kívül a napkollektorok telepítését is biztosítottuk számukra. Annak érdekében, hogy a fotovoltaikus rendszerek szélesebb körben is elérhetővé váljanak, idén csökkentettük ezen napenergia-hasznosítási megoldások árát, így azok most akár 800 euróval is kevesebbe kerülnek. Mindez annak köszönhető, hogy a piacvezető pozíciót szereztünk e téren, valamint hogy nagyobb mennyiségben és kedvezőbb feltételek mellett tudjuk beszerezni a napelemes rendszerek kellékeit. Az ily módon szerzett megtakarítást pedig teljes egészében az eladási ár csökkentésére fordítjuk. Ezen felül a napelemes rendszerhez ügyfeleink a ZSE Virtuális akkumulátor szolgáltatást is igénybe vehetik, amely által a termelődött többletenergia nem a hálózatba kerül vissza, hanem egy tárolóba, s amint arra szükség van, elsőként az energiatárolóból biztosítjuk azt – teszi hozzá a ZSE szakembere.

Az említett anyagi támogatásnak, az alacsonyabb árnak és a ZSE Virtuális akkumulátor szolgáltatásának köszönhetően a fotovoltaikus panelekre szánt befektetés már nem egész 10 éven belül megtérülhet, miközben a gyártó a monokristályos szerkezetű panelekért minimum 25 év garanciát vállal. 

Kérjen kötelezettségmentes ajánlatot

Fotovoltaikus rendszer telepítését fontolgatja? Itt a remek alkalom! Kérjen ajánlatot! A ZSE weboldalán csupán ki kell választania az Ön számára legmegfelelőbb napenergia-hasznosítási megoldást és kitölteni az ajánlatkérő űrlapot (az űrlap kitöltésével Ön semmilyen kötelezettséget nem vállal). Magyar nyelvű szakembereink felveszik Önnel a kapcsolatot, és elkészítik az Ön számára a személyre szabott ajánlatot. A Nyugat-szlovákiai Áramszolgáltató (ZSE) napenergia-hasznosítási megoldásai között a napelemes rendszereken kívül megtalálja a melegvíz előállítására szolgáló napkollektorok ajánlatát is akár 1 750 euró értékű anyagi támogatással.

www.zse.sk

(PR)

 

Ezt már olvasta?

Kedgeree

Kedgeree

Hogy mi is ez az étel? A Kedgeree (ejtsd: kedzsöri) egy...