Jelenlegi hely

Davis és Kalmár a Fortuna Liga legjobb tizenegyében!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, július 13 - 15:09 | DAC hírek
Csapatunk két erőssége is ott van a szezon álomcsapatában, a tehetségek tizenegyébe pedig három DAC-játékos is bekerült.
Davis és Kalmár a Fortuna Liga legjobb tizenegyében!

Sorozatban ötödik éven is találhatunk DAC-játékost a Fortuna Liga legjobb tizenegyében. A 2015/16-os szezon legjobbjai között Erik Pačinda kapott helyet,egy évvel később Marin Ljubičić került be az illusztris társaságba, a 2017/18-as évad álomcsapatába pedig mindjárt négyen, Ľubomír Šatka, Eric Davis, Marin Ljubičić és Erik Pačinda képviselték klubunkat. Egy éve a szakmai zsűri Kristián Koštrnát, Eric Davist és Kalmár Zsoltot látta a legjobbnak a saját posztján.

A hétvégén befejeződött szezon legjobbjai közé ismét Eric Davis és Kalmár Zsolt került be. Előbbi tehát sorozatban harmadik éve van ott (az idei álomcsapatból egyedüliként triplázott), míg csapatkapitányunk tavalyi pozícióját védte meg. Ahogy a tegnapi gálaesten elhangzott, Cesar Blackman egyetlen szavazattal maradt le Medveděv mögött.

Így fest a Fortuna Liga 2019/20 Legjobb Tizenegye:
Dominik Greif (Slovan, 22 szavazat) – Jurij Medveděv (Slovan, 8), Vasil Božikov (Slovan, 19), Myenty Abena (Slovan, 19), Eric Davis (DAC, 16) - Osman Bukari (Trenčín, 18), Miroslav Káčer (Žilina, 12), Holman Dávid (Slovan, 11), Moha (slovan, 25) - Kalmár Zsolt (DAC, 18) - Andraž Šporar (Slovan, 19)

Hét játékos őrizte meg tavalyi pozícióját a szezon legjobbjai között: Davis és Kalmár mellett még GreifBožikovKáčerMoha és Šporar. A többiek idén kerültek be először az év álomtizenegyébe.

A tegnapi ünnepség során, amelyről a DAC játékosai sem hiányoztak, további díjakat is átadtak:

A legjobb játékos: Dominik Greif (Slovan, 10)
A legjobb edző:J án Kozák (Slovan, 23)
Gólkirály: Andraž Šporar (Slovan, 12 gól)
A szezon felfedezettje: Ján Bernát (Žilina, 17)
A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak
A legjobb játékvezető asszisztens: Dušan Hrčka
Fair play díj: MFK Ružomberok

Az ankétban a Fortuna Liga csapatainak vezetőedzői, a Ligás klubok uniójának elnöke, a Szlovák labdarúgó-szövetség képviselői (köztük a nemzeti válogatottak edzői), további szakemberek és a sajtó képviselői szavazhattak. A legjobb játékvezetőkre a SzLSz játékvezető-ellenőrei, valamint a Játékvezetői asszociáció képviselői is szavazhattak.

Idén harmadszor hirdették ki a tehetségek legjobb tizenegyét. Ebbe a kategóriába azok a játékosok tartoznak, akik az adott idényben koruknak köszönhetően szerepelhetnek hazájuk U21-es válogatottjában. Ebben a csapatban, amely az egész szezon során begyűjtött pontok alapján született, háromszorosan vagyunk képviselve.

A jövő csillagai - a Fortuna Liga 2019/20 Legjobb Tizenegye a tehetségekből:
Martin Jedlička (DAC) - Cesar Blackman (DAC), Martin Šulek (Trenčín), Danylo Beskorovainyi (DAC), Alexander Mojžiš (Ružomberok) - Osman Bukari (AS Trenčín), Marián Chobot (FC Nitra), Abdul Zubairu (AS Trenčín), Ján Bernát (MŠK Žilina), Martin Kovaľ (ViOn Zlaté Moravce) - Milan Ristovski (FC Nitra)

forrás: dac1904.sk