Jelenlegi hely

Davis és Blackman szerződést hosszabbított

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 6 - 12:05 | DAC hírek
Eric Davis és Cesar Blackman is megegyeztek a DAC-cal a jelenlegi kontraktusuk meghosszabbításában.
Davis és Blackman szerződést hosszabbított

Panamai idegenlégiósaink megújított szerződéseket írtak alá klubunkkal. Davis legalább 2021 nyaráig marad Dunaszerdahelyen, emellett a megállapodásban egy további opciós év is szerepel. Blackman esetében az új kontraktus 2022 júniusáig szól.

A 28 éves panamai válogatott Eric Davis 2015 szeptemberétől futballozik a Csallóközben, és a DAC jelenlegi játékoskeretéből ő szolgálja leghosszabb ideje a klubunkat. Az elmúlt négy idény során 93 élvonalbeli mérkőzést abszolvált sárga-kékben, ezeken 13 gólt szerzett. A 2017/18-as és a 2018/19-es szezon után is őt választották a Fortuna Liga legjobb balhátvédjének. Tavaly ő volt a szlovák élvonal egyetlen képviselője az oroszországi világbajnokságon.

A hét évvel fiatalabb Cesar Blackman két éve igazolt Dunaszerdahelyre, 2017 szeptemberében négy esztendőre szóló szerződést írt alá. A sokszoros ifjúsági válogatott idén bemutatkozhatott a panamai felnőtt nemzeti csapatban is, jelenleg pedig Peter Hyballa kezdő tizenegyének stabil tagja. A Fortuna Ligában eddig 17 alkalommal lépett pályára.

„Nagyon boldogok vagyunk, amiért Eric és Cesar is úgy döntött, hogy a jövőjüket a mi klubunkkal kötik össze. Mindketten nagyon fontos tagjai a DAC-nak, a játékstílusuk és a mentalitásuk különbözik a legtöbb futballistáétól, amivel érdekes elemeket hoznak az együttes stílusába. A panamai labdarúgókkal való együttműködésünk mindkét fél számára gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt években és bízunk venne, hogy a közös munka továbbra is hasonló szellemben folytatódik majd,” jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Forrás: fcdac.sk