Back to top

Dárdai Pál Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2017, június 28 - 19:13
Szerda este a Sportolunk.sk polgári társulás és a Csallóköz hetilap meghívására Dunaszerdahelyre érkezett a magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Hertha BSC jelenlegi edzője, Dárdai Pál.
Dárdai Pál Dunaszerdahelyen

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében Álló István sportújságíró beszélgetett a sikeres játékosból lett ugyancsak eredményes trénerrel, akiről kiderült, 20 évvel ezelőtt csak egy rövidebb külföldi próbaként tekintett a német fővárosi szerződésre, amelyből végül a csapat rekordjátékosaként került ki. Miután sérülése lehetettlenné tette a további játékosi pályafutását, edzői szakképesítést is szerzett és tudatosan építette ebbéli terveit is. Érdekességként egyébként megjegyezhetjük, a magyar válogatott másik legendás alakja, Király Gábor is évekkel ezelőtt éppen az ő közbenjárásaként jutott a berliniekhez, s lett meghatározó kapusa a német fővárosiaknak. Akkortájt a Hertha egyébként egy másik magyar kapust, Szűcs Lajost akarta Király helyett szerződtetni.

Ahogy megjegyezte a magyar mentalitás mellett a német gondolkodás elsajáítása a kulcsa a sikerének, amelynek köszönhetően nem csak a Hertha ifjúsági csapatát sikerült a világ elitje közé juttatnia, hanem a magyar válogatott is nagy részt az ő munkájának köszönhetően jutott ki harminc év után ismét világversenyre. Mint elmondta, így, hogy a válogatott az edzőváltás után is kijutott, nem bánja, hogy el kellett hagynia a klubcsapata miatt a nemzeti csapatot, hiszen minden ígéretét sikerült beváltania, s egyúttal feledhetetlen élményeket nyújtott tavaly nyáron a magyar csapat a szurkolóknak.

A jelenlegi magyar ligából egyébként nem tudna senkit elképzelni a Herthában, amelynél már profi szerződést kapott a legnagyobb fia, de a másik két Dárdai fiú előtt is komoly pályafutás állhat a labdarúgás területén.

A dunaszerdaheyi DAC Akadémiát is meglátogatta a sikeredző, ezzel kapcsolatban elárulta, remek létesítmény épül, s ha a fiatalokkal végzett munka is átgondolt lesz, akkor az eredmények is mutatkozni fognak.

Ezt már olvasta?

Címkék: sportolunk.sk
Cookies